Hem / Sök utbildning

Sök utbildning

SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildning centralt och i våra 19 RF-SISU distrikt. Välj i listan var i landet du vill söka utbildning och inom vilken tidsperiod. Du behöver inte ange kommun för att visa alla utbildningar i ditt RF-SISU distrikt.

Våra utbildningar och mötesplatser påverkas just nu av coronakrisen. En utbildning eller mötesplats kan till exempel flyttas till senare datum eller genomföras digitalt. Arrangören informerar om vad som gäller för den specifika utbildningen eller mötesplatsen.

Digital utbildning och folkbildning

Samlad info om coronaviruset och idrottsrörelsen

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Knäkontroll Visby

Många knäskador går att förebygga med grundläggande träning av knäkontroll. Det är särskilt viktigt att tänka på för unga idrottare, som kan undvika men för livet. På den här kursen går vi igenom hur vi kan förebygga detta.


Kontaktperson: Anita Gandå Datum: 2020-08-26 Plats: Lyckåkerskolans gymnastiksal,Visby Mer information på kurssidan
Till anmälan

Knäkontroll Hemse

Många knäskador går att förebygga med grundläggande träning av knäkontroll. Det är särskilt viktigt att tänka på för unga idrottare, som kan undvika men för livet. På den här kursen går vi igenom hur vi kan förebygga detta.


Kontaktperson: Anita Gandå Datum: 2020-09-02 Plats: Hemse BK:s klubblokal Mer information på kurssidan
Till anmälan

Basal idrottsmedicin - Grund

Vad ska du göra när en aktiv stukar foten eller vrider knäet? När är skadan så allvarlig att man bör söka sjukvård? Kunde skadan förhindrats genom förebyggande träning? Denna utbildning i basal idrottsmedicin med inriktning på akuta skador och överbelastningsskador är framtagna av sjukgymnaster och läkare med lång erfarenhet av idrottsskador, i syfte att ge tränare och ledare kunskap om hur man tar hand om och förebygger skador.

Datum: 2020-09-05 Plats: Gröna rummet, Idrottens Hus, M Stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottsskador Grund

Kvällens kurs ger dig grundläggande teoretiska kunskaper i hur man förebygger och tar hand om de vanligast förekommande idrottsskadorna. Målet är att träna rätt så att skadorna uteblir.  Rehabiliteringstiden vid en skada kan kortas avsevärt om den tas omhand direkt och på rätt sätt.
Kontaktperson: Gunilla Lindström Datum: 2020-09-09 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottsskador - Akut omhändertagande, Säter

Vad gör vi om olyckan är framme? Hur kan vi minska skaderisken?

Syftet med utbildningen är att ledare och aktiva ska veta hur man tar hand om och behandlar en skada i det akuta skedet under idrottsutövandet.

Datum: 2020-09-10 Plats: Säter, lokal meddelas i kallelse. Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Akut omhändertagande av idrottsskada

Vi genomför en idrottsskadeutbildning via länk. Under utbildningen får ni en teoretisk genomgång. Vi förväntar oss även att ni har en dauerbinda tillgänglig. Under utbildningen kommer ni att öva praktiskt på någon närstående eller om ni deltar tillsammans med någon föreningskompis och kan öva akut omhändertagande på varandra.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-21 Plats: Digital utbildning via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kurs i vanliga idrottsskador Akut omhändertagande – Tejpning – Förebyggande träning - Östersund

Om Kursen
Ett bra akut omhändertagande av en idrottsskada är avgörande för efterföljande länkningsförlopp. Men vid vilka skadestånd ska man egentligen linda? Är det alltid nödvändigt att lägga på kyla? Hur vet man när en spelare är redo att komma till spel igen efter en skada? Detta är något av de saker vi pratar om under kursen.


Kontaktperson: Susanne Olsson Datum: 2020-09-24 Plats: Scndic Syd Hotel, Östersund Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottsskador - Tejpning och förband, Falun

När ska man använda tejp?
Kan tejp göra mer skada än nytta?

Tejpningen är ett verktyg i idrottandet för dig som tränare, aktiv, förälder och motionär.

Syftet med utbildningen är att ge tips på tejptekniker, när man ska tejpa och varför.

Kontaktperson: Kerstin Fryksén, 010-459 03 10 Datum: 2020-09-28 Plats: Scandic Lugnet, Falun Mer information på kurssidan
Till anmälan

Tejpning

Tejpning är en del av behandling av idrottsskador eller används för att undvika att nya skador uppstår i en tidigare skadad led. Utbildningen belyser färdigheter som krävs för att förebygga och kunna hantera tejpning vid de valigast förekommande skadorna.

Rätt använd kan tejpen bidra till att förbättra rehabiliteringen efter en skada och träningen kan återupptas tidigare utan att skaderisken ökar. Utbildningen tar upp hur man jobbar med idrottstejpning på ett enkelt och funktionellt sätt.

Datum: 2020-09-28 Plats: Snidaregatan 1, Åhus Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Tejpning

Grundläggande utbildning i tejpning vid idrottsskador där stor del består av att du får öva praktiskt. Utbildningen sker digitalt, du får en länk skickad till dig som du ansluter till strax före tillfället. Innan utbildningen ser du till att du har tre rullar med sporttejp tillgängliga. Under utbildningen övar du tejpning på en närstående eller en föreningskompis.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-29 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter