Hem / Sök utbildning

Sök utbildning

SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildning centralt och i våra 19 RF-SISU distrikt. Välj i listan var i landet du vill söka utbildning och inom vilken tidsperiod. Du behöver inte ange kommun för att visa alla utbildningar i ditt RF-SISU distrikt.

Våra utbildningar och mötesplatser påverkas just nu av coronakrisen. En utbildning eller mötesplats kan till exempel flyttas till senare datum eller genomföras digitalt. Arrangören informerar om vad som gäller för den specifika utbildningen eller mötesplatsen.

Digital utbildning och folkbildning

Samlad info om coronaviruset och idrottsrörelsen

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Digital föreläsning - Så behåller vi ungdomarna

John Dohlsten bidrar med idrottsforskning på Göteborgs Universitet. Under sin föreläsning förmedlar han forskning inom ämnet hur vi behåller ungdomar inom idrotten. John har utöver sin vetenskapliga karriär bland annat varit styrelseordförande i Azalea BK (en stor ungdomsförening i Göteborg), tränat juniorer och seniorer på elitnivå i GAIS och Utsiktens BK, tränat barn och ungdomar i olika sammanhang samt jobbat för hållbart idrottande hos Friidrottsförbundet. 
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-19 Plats: Digital föreläsning Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Multiidrottande - varför då?

Digital utbildning som ger dig argumenten till varför barn och ungdomar bör utöva flera olika idrotter under sin uppväxt. Utbildningen behandlar främst perspektiv utifrån barn och ungdomars fysiska utveckling. Pontus Axell har stor erfarenhet av att jobba med elitidrottare. Just nu är han fysansvarig i Alingsås HKs seniorverksamhet och jobbar på elitidrottsgymnasiet Katrinelund med elitförberedande undervisning. Under sin föreläsning kommer Pontus huvudfokus att vara utifrån idrottsfysiologi men han tar även upp andra perspektiv för att ge en holistisk bild av barn och ungdomars argument till att utöva fler idrotter.  

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-24 Plats: Digital utbildning Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital föreläsning: Vad orsakar egentligen muskulär trötthet?

Genomförs som digital föreläsning

Håkan Westerblad kommer under föreläsningen att berätta om hur våra muskler fungerar, varför de blir trötta vid ansträngning samt vad det är som gör att muskelcellerna anpassar sig till träning och därmed blir mer uthålliga eller starkare. Och vad vi sedan kan ta med oss från den här forskningen när vi i praktiken skall utforma våra träningsprogram. 

Kontaktperson: Ola Jodal Datum: 2020-09-28 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottsdialog 2020 för kommunala tjänstepersoner, Piteå

Den årliga Idrottsdialogen där RF-SISU Norrbotten bjuder in kommunala tjänstepersoner och chefer i Norrbotten, till en idrottsdialog kring gemensamma och aktuella frågor.

Kontaktperson: Katarina Halvardsson Datum: 2020-10-20 Plats: Piteå Mer information på kurssidan
Till anmälan

Nyckeln till god talangutveckling! Göteborg och digitalt via länk

Genomförs både på plats i Göteborg och som digital föreläsning. Om restriktionerna inte tillåter föreläsning på plats så kommer föreläsningen endast att ges digitalt. 

Det finns många åsikter om hur vi skall utveckla våra aktiva idrottare för att de skall få en så lång och framgångsrik karriär som möjligt. Men vad säger egentligen forskningen om talangutveckling och vad vet vi kännetecknar de starkaste talangutvecklingsmiljöerna? 

Kontaktperson: Ola Jodal Datum: 2020-11-09 Plats: Göteborg och digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Styrketräning, Skövde

Du får grunderna i styrketräning och lär dig analysera vilken styrketräning som är gynnsam inom din idrott. Under kvällen får du testa praktiska övningar och vi diskuterar även olikheter och likheter i styrketräning för olika åldrar – barn, ungdomar och vuxna. Marielle Bengtsson är diskuskasterska och har bland annat erfarenhet som fystränare för IBF Falun, FC Trollhättan och Trollhättans Sportryttare. Marielle är idrottspedagog och har även last vetenskapliga Idrottstränarprogrammet med inriktning prestation. 
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-11-12 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Mens och träning

En föreläsning om hur menscykeln påverkar fysiskt och psykiskt. Anemi till följd av riklig mens, avbrott i mens kopplat till träning, PCOS och humörpåverkan är ämnen som berörs under kvällen. Kvällen vänder sig till dig som är 15 år och äldre. 

Innehåll
- anemi till följd av riklig mens
- avbrott i mens kopplat till träning
- PCOS
- humörpåverkan

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-12-02 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter