Hem / Sök utbildning

Sök utbildning

SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildning centralt och i våra 19 RF-SISU distrikt. Välj i listan nedan var i landet du vill söka utbildning och inom vilken period. Du behöver inte ange kommun för att visa alla utbildningar i ditt RF-SISU distrikt.

Våra distrikt erbjuder även många kurser och föreläsningar digitalt, som du kan ta del av oavsett var du befinner dig. 

Visa aktuella digitala kurser och föreläsningar

Mer om digital utbildning och folkbildning

Utbildningar och mötesplatser påverkas just nu av coronakrisen. De kan till exempel flyttas till senare datum eller genomföras digitalt. Arrangören informerar om vad som gäller för den specifika utbildningen eller mötesplatsen.

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Idrottsevenemang Legacy

Välkommen till en förinspelad föreläsning kring vad arvet är efter ett idrottsevenemang?
Kontaktperson: Per Gysenius Datum: 2021-05-10 - 2021-12-31 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Introduktionsutbildning för tränare

Detta är en introduktionsutbildning för dig som är eller ska bli tränare oavsett idrott och målgrupp du ska leda. Utbildningen passar även bra att genomgå för dig som just nu är utövare för att en första bild av tränarrollens uppdrag och innebörd. Den passar även bra för dig som är föreningsledare och driver föreningens mer strategiska frågor för att en ökad kännedom om viktiga perspektiv vid verksamhetsutveckling. 

Utbildningen ger dig en kortare introduktion i flera viktiga ämnesområden som är centrala i din roll som tränare oavsett idrott. 

Det är en digital utbildning som du genomför helt på egen hand i den takt du själv vill. Utbildningen tar ca 2 timmar från start till mål. 
Vi uppmuntrar dig med hjälp av frågor att stanna upp efter varje avsnitt och reflektera utifrån din roll som tränare i din idrott. 

Kontaktperson: SISU Idrottsutbildarna Datum: 2021-05-20 - 2021-12-31 Plats: Digital utbildningsportal Mer information på kurssidan
Till anmälan

Intro.utbildning föreningsledare

Detta är en introduktionsutbildning för dig som redan är engagerad eller står i startgroparna för att öka ditt engagemang i din förening på annat sätt än att vara tränare. Vi tänker att alla i en förening som på något sätt bidrar till föreningens utveckling och ser till att saker och ting flyter på i verksamheten utövar ett ledarskap i föreningen. Det vill säga personer som fungerar som föreningsledare. Exempelvis kan det handla om att vara förtroendevald i styrelsen, bedriva arbete i kommitté, se till att kioskverksamheten rullar på som den ska och så vidare. 
Introduktionsutbildning för föreningsledare passar även för dig som är tränare i föreningen då utbildningen ger dig ökad förståelse för hur föreningens praktiska verksamhet hänger ihop med den mer strategiska delen som handlar om att leda, utveckla och förvalta själva föreningen. 
Utbildningen ger dig en kortare introduktion i flera viktiga ämnesområden som är centrala i din roll som föreningsledare oavsett idrott. 
Det är en digital utbildning som du genomför på egen hand i den takt du själv vill. Utbildningen tar 2-4 timmar från start till mål. 
Vi uppmuntrar dig med hjälp av frågor att stanna upp efter varje avsnitt och reflektera utifrån din roll som föreningsledare i din idrott. 

Datum: 2021-06-01 - 2021-12-31 Plats: Digital utbildningsportal Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare

Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är till för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

Kontaktperson: Linda Bengtsson Datum: 2021-07-30 - 2021-08-21 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare - Unga tränare (14-20 år) - Halmstad

Du som är tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag! Denna omgång riktar sig specifikt till dig mellan 14-20 år och som är ny som tränare. Det är ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.
Kontaktperson: Malin Eriksson Datum: 2021-08-09 - 2021-08-10 Plats: Utomhus vid Högskolan Halmstad Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline-Workshop-Gruppadminutbildning

Under workshopen kommer vi att gå igenom hur du hanterar dina grupper som gruppadministratör i IdrottOnline. 

Datum: 2021-08-10 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

LOK-stöd i praktiken

Vi går igenom hur er förening närvaroregistrerar och ansöker om LOK-stöd digitalt i IdrottOnline och appen. Under timmen finns också möjlighet att ställa frågor från just er förening. Du väljer själv om du deltar hela timmen eller droppar in med er specifika fråga.

Kontaktperson: Magnus Persson Datum: 2021-08-11 Plats: Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Webbinarie - skicka in LOK-stödsansökan & skapa kommunfil

Vi går igenom hur att skicka in LOK-stödsansökan samt ta ut en kommunfil.

Roller som behövs för att hantera är: ordförande, kassör eller LOK-stödsansvarig firmatecknare

IdrottOnline är idrottsrörelsens egna administrationsverktyg. Det är gratis för föreningar att använda och är en länk mellan idrottföreningar, förbund och Riksidrottsförbundet.

Idrottsföreningar i Skåne kan kontakta This is a mailto link för frågor om systemet och angående tillfället. 

Datum: 2021-08-16 Plats: digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline Administration Grund

Vi återkommer med mer information.
För föreningar i Enköpings kommun.
Kontaktperson: Pontus Englund Datum: 2021-08-16 Plats: Webbsänd via YouTube Mer information på kurssidan
Till anmälan

Rörelserikedom

Kontaktperson: Lisbet Olofsson Datum: 2021-08-16 Plats: via zoom Mer information på kurssidan
Till anmälan

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter