Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Idrott och psykisk ohälsa, Piteå

Jonathan Hedström och Göran Kenttä pratar om psykisk ohälsa inom idrotten.

 Smurfit Kappa och SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en kväll där vi pratar idrott och psykisk ohälsa.

Ofta förknippar vi idrott med god fysisk och psykisk hälsa. Men såklart finns det aktiva idrottare som mår dåligt - speciellt inom elitidrotten, där prestationerna är viktiga och pressen på dig som person är hög. 

Under en lång tid har det varit fult att prata om att psykisk ohälsa, om prestationsångest och depressioner inom idrotten. En av elitidrottens viktigaste utmaningar framöver är att skapa ett klimat där det är lika naturligt att tala om nedstämdhet och ångest och söka professionell vård för det, precis som du får hjälp med rehabilitering av ett knä.

Jonathan ”Jonte” Hedström har haft en lång och framgångsrik karriär som ishockeyspelare, med bland annat 77 landskamper och ett VM-silver. Men bakom prestationerna fanns en människa som inte mådde bra. Jonte berättar om hur den psykiska ohälsan påverkat livet både på och vid sidan om isen. 

Göran Kenttä, doktor i idrottspsykologi och huvudansvarig för idrottspsykologi på RF, ger tips på vad du som aktiv, tränare eller förälder kan göra för att förhindra att just ditt barn, din idrottare eller någon i din närhet i framtiden kommer att lida av psykisk ohälsa.

Kursledare: Anne Meriläinen
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link