Hem / Sök utbildning

Grundutbildning för tränare

All kommunikation sker via mail, så var noga med att skriva in din mailadress korrekt.


Utbildningen är nu fullbokad. Även reservlistan är full och anmälan därför stängd.

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.Mål och syfte
Grundutbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att se och utgå ifrån hela människan, skapa en bred rörelserepertoar, forma och utveckla träningar som är anpassade för den målgrupp du leder.
Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Grundutbildningens avsnitt:
»» Jag och idrottsrörelsen
»» Jag och ledarskapet
»» Jag och träningen
»» Jag och utövaren
»» Valbart avsnitt

Grundutbildningens upplägg:
Kurstillfälle 1: Fysisk träff - en kväll
Kurstillfälle 2: Egna studier via webb + inlämningsuppgift via mail
Kurstillfälle 3: Fysisk träff - en heldag
Kurstillfälle 4: Hemuppgift (skall vara inlämnad senast det datum som står som slutdatum på kursen)

Information
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt!

Närvaro
För att räknas som godkänd och få kursintyg krävs 100% närvaro och godkänt i samtliga moment. Vi kan tyvärr inte erbjuda möjlighet att ta igen de delar man missar vid annat tillfälle.

Avbokningsregler

Vid utebliven avanmälan senast 28 april debiteras 250 sek. Avanmälan sker till This is a mailto link. Man kan ersätta med annan deltagare på den bokade platsen fram till kursstart.

Specialkost
Vid allergi och behov av specialkost vänligen ange detta i anmälan.

Frågor
Vid frågor kontakta Carina Sjölander: 
This is a mailto link
08-627 40 95

Välkommen med din anmälan!

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter