Utbildningar för organisationsledare / föreningsutveckling
Här hittar du alla utbildningar för dig som är sitter med i en styrelse eller kommitté eller på annat sätt arbetar i din idrottsorganisation. Här hittar du utbildningar inom föreningskunskap, bokföring, evenemangsutveckling och mer därtill.
Sök efter utbildningar som är öppna för anmälan.
Beställ en utbildning till din förening.
Stegutbildning i föreningsutveckling / styrelseutbildningar
Introduktionsutbildning för föreningsledare
Den webbaserade "Introduktionsutbildning för föreningsledare" vänder sig både till dig som är ny eller redan är en erfaren föreningsledare. Det viktigaste är att du är eller vill bli engagerad i en idrottsförening.
Grundutbildning för föreningsledare
En grundutbildning som ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. För alla tränare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna.
Fortsättningsutbildning för föreningsledare
En fördjupande utbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott eller målgrupp du leder.
Fler utbildningar och informationstillfällen inom föreningsutveckling
Grundutbildning för föreningsledare - Tema styrelsens roll och ansvar
En ideell förening måste ha en styrelse. Alla som är invalda i en styrelse bör veta vilken roll och vilket ansvar de har.
Grundutbildning för föreningsledare - Tema valberedningsarbete
En aktiv och engagerad valberedning är en viktig förutsättning för föreningens fortsatta utveckling och långsiktiga arbete. Valberedningen har en central roll i en ideell förening.
Grundutbildning för föreningsledare - Tema årsmöte
En grundläggande utbildning i föreningskunskap med fokus på årsmötet.
Grundutbildning för föreningsledare - Framtidens organisationsledare 14-25 år
Utbildningen ger dig en bra bas för ditt fortsatta arbete som föreningsledare.
Digitala årsmöten
Digitala årsmöten blev väldigt aktuellt under pandemin. Vi erbjuder en utbildning till de föreningar och förbund som vill ha stöd med hur de kan genomföra årsmöten digitalt.
Föreningslivet - så funkar det
En grundläggande utbildning om idrottens föreningsliv. Målgruppen är i första hand nysvenskar men kan även användas för andra målgrupper.
Lär dig söka stöd och bidrag
Hur skriver vi i föreningen en bra ansökan när vi söker ett bidrag eller en fond? Vad är det som gör att aktuell organisation väljer att stödja just vårt projekt och godkänna vår ansökan?
IdrottOnline
Utbildningen är en heltäckande administrationsutbildning som går igenom flikar med hög föreningsnytta och ger dig kunskaper om hur man hanterar IdrottOnline utifrån de anpassningar systemet ska genomgå framöver.
Engagera och motivera ideella ledare
Vad ÄR det som får människor att engagera sig ideellt? Hur kan vår förening locka fler medlemmar att göra frivilliga insatser – och tycka om det?
Att vara arbetsgivare
Vilket ansvar innebär det när föreningen har anställd personal? Arbetsgivaralliansen informerar och svarar på dina frågor.
Idrott och AI
Kursen ger dig inblick och kunskap om hur man kan använda artificiell intelligens (AI) inom idrotten.
Ekonomi
Grundutbildning för föreningsledare - Tema föreningsekonomi
Grundläggande utbildning om det ekonomiska ansvar som en föreningstyrelse har. Utbildningen är teoretisk och går igenom krav och regler som en förening har att förhålla sig till.
Bokföring grund och fördjupning
Lär dig de grundläggande kunskaperna i bokföring och hur du praktiskt kan använda dig av dessa när du bokför föreningens ekonomi. Efter grundutbildningen finns en fördjupning.
Revisorns viktiga arbete
Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorn kontrollerar att föreningens ekonomi sköts på ett riktigt sätt
Information kring ekonomiska skyldigheter, lagar och regler
Är du styrelsemedlem, ansvarig för ekonomin eller företrädare för en förening och vill veta mer om skatter, moms och deklaration? Då är informationskvällen kring ekonomiska skyldigheter, lagar och regler något för dig.
Evenemangsutbildningar
Evenemangsutbildning
Vad är viktigt att tänka på för att få publik, besökare och deltagare till matcher, tävlingar och evenemang? Vad är det som attraherar dagens och framtidens publik och åskådare?
Hållbar sponsring
Vill du lära dig mer om hur sponsorer tänker kring motiv och drivkrafter till att sponsra föreningslivet idag? Är du ansvarig för er förenings sponsorarbete? Då är det här ett bra tillfälle att öka på dina kunskaper.
Marknadsföring i sociala medier
Vad kan vi i föreningen göra för att synas bättre i sociala medier? Åsa Karlsson, Rättighetsbyrån, ger under kvällen råd, tips och att-göra-listor så att ni i föreningen på ett enkelt sätt kan förbättra och höja aktiviteten i de sociala medierna.
Värdskap och bemötande
Volontären är ansiktet utåt i ett evenemang och innehar en mycket viktig roll för ett lyckat genomförande och nöjda besökare. Som volontär, funktionär och frivilligarbetare kommer du möta många människor och förmedla både information och känslor.
Win win 24
Hur kan vi optimera vår verksamhet så vi får mindre kostnader eller ökade intäkter med hjälp av vårt evenemang? Och hur kan vi arbeta för att locka fler funktionärer genom en välplanerad och strukturerad handlingsplan?
Jämställdhet, inkludering och värdegrund
Grundutbildning för föreningsledare - Skapa trygga idrottsmiljöer
Syftet? Att skapa beredskap och rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering och kränkningar i den egna föreningen.
Barnkonventionen i praktiken
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Sedan länge står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då den nya lagen för idrottsrörelsen?
HBTQI+
Utbildningen kan formas både som ren kunskapsinhämtning men också som workshop där deltagare får granska sin egen föreningsmiljö och på ett normkritiskt sätt sträva efter att forma en mer inkluderande förening.
Inkluderande Idrott
Syftet är att ge en kunskaps- och inspirationsbank för att skapa medvetenhet om rådande normer, privilegier och begränsningar på idrottens olika arenor såsom omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen m fl.
Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning
En utbildning som stärker dina kunskaper kring funktionsnedsättningar och inkludering.
Värdegrundsutbildning: In or outside the box
In or outside the box är ett samtalsmaterial med syfte att bidra till respekt och schysst kultur. Det riktar sig till ledare som eftersträvar sunda värderingar i sin träningsgrupp.
Judo5-konceptet - en jämställdshetsworkshop
Judo5-konceptet startade som ett förändringsarbete i en förening, användes sedan som förändringsmetod i judodistriktet och nu har det formats för att kunna användas i alla idrotter.
Jämställd förening - så formas den
Vi utformar utbildning i jämställdhet utifrån målgruppen. Vi kan rikta utbildning till styrelse, ledare och utövare i alla åldrar.
Motverka sexuella övergrepp
Den här utbildningen riktar sig till organisationsledare och tränare inom idrottsrörelsen. Under utbildningen diskuteras hur ni kan förebygga, upptäcka och hantera sexuella övergrepp.
Osynliga funktionsnedsättningar
Föreläsning som ger kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autism, men den tar även upp de barn som inte har en diagnos men som ändå kan få svårt att fungera på träningarna.
Suicide Zero -Våga fråga
Våga Fråga är en två-timmars utbildning som ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må dåligt. Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa och vad kan du göra om du misstänker att någon vän eller kollega har det tufft?