Eftermiddagsaktiviteter som driver medlemsrekrytering!

Letar din förening efter nya sätt att locka ungdomar? Läs hur Lugi Fäktning i Lund etablerade sin verksamhet på Byskolan!

Sidan uppdaterades: 20 mars 2024

Fredrik Melander, ledare i klubben, berättar om utvecklingen:

Vi började med skolsamverkan under våren 2023 och besökte flera skolor i Lund med fäktningserbjudanden från förskoleklass upp till årskurs 6. Trots ett positivt bemötande och stor entusiasm var det relativt få som fortsatte till vår ordinarie verksamhet, även om skolsamverkan i Stångby ledde till att föreningen startade en särskild nybörjargrupp i Stångby.

Hösten 2023 valde vi ett nytt upplägg med en after school-verksamhet på Byskolan i Södra Sandby, som blev en succé! Cirka 30–35 elever deltog i verksamheten som hade en relativt jämn könsfördelning.

Många har nu hittat vidare till vår ordinarie verksamhet och nu, under våren 2024, fortsätter vi satsningen med en ordinarie fäktgrupp i Byskolans gymnastiksal och planerar att under våren utöka samarbetet med Österskolan.

Ta chansen att samverka med skolor i stöd av RF-SISU Skåne. För Lugi Fäktning ledde skolsamverkan till en utökad verksamhet på Byskolan, med nya medlemmar.

Läs mer om Rörelsesatsning i skolan och hur er förening kan samverka med RF-SISU Skåne.

Sidan publicerades: 20 mars 2024