Cecilia prisades som Årets Idrottsledare – barn och ungdom

Cecilia Niklasson blev årets Idrottsledare – barn och ungdom. Hon hyllades och prisades på Örebro Idrottsgala i gårkväll, den 8 februari.
Det känns jättebra att få lyfta orienteringen som idrott, säger hon.

Sidan uppdaterades: 9 februari 2024

Priset till Årets Idrottsledare – barn och ungdom har delats ut i många år i samband med Örebrogalan. I samband med pandemin lades galan ner och förra året återuppstod priset med Örebro Idrottsgala. Förra året vann Martin Karlsson från SMÅ IF och i år var det den södra länsdelen som stod för stjärnglansen, i forma av Cecilia Niklasson, från Askersunds Orienteringsklubb.
Cecilia har själv ingen bakgrund inom orienteringen, men blev aktiv i klubben när hennes son började. Med sitt engagemang har Cecilia fått orienteringsklubbens ungdomsverksamhet att växa med fler aktiva barn och ungdomar. Att få barn och ungdomar att röra på sig är en hjärtefråga för Cecilia.
– Kan man få de små att hålla i upp till högstadiet eller till och med gymnasiet så är det guld värt. Vi behöver det i samhället”, sa Cecilia i en tidigare intervju i NA.

Motivering

”Cecilia Niklasson har gjort skillnad genom att i Askersunds Orienteringsklubb fått barn och ungdomsverksamheten att växa och utvecklas. Det har lett till en stor tillströmning av nya barn och ungdomar och verksamheten är på väg att bli en av Askersunds största. Med stor entusiasm och omsorg håller Cecilia som ledare aktiviteterna och den samordning som är så viktig runt verksamheten”.

Priserna som delades ut på Örebro Idrottsgala 2024
Årets genombrott: Emilia Pelgander
Årets lag: Örebro Hockey
Årets MVP: Kalle Holmberg
Motorpriset: Marcus Ericsson
Årets idrottare: Fredrik Lindgren
NA:s pulsklocka: Siri Englund
NA:s guldklocka Leo Carlsson
Årets föreningshjärta: Thomas Larsson, Lillkyrka IF
Årets Idrottsledare – barn och ungdom: Cecilia Nicklasson, Askersunds orienteringsklubb
Årets supporter: Hamed Parashpar, Degerfors IF
Hederspriset: Ulrika Knape Lindberg

Sidan publicerades: 9 februari 2024