Den bästa träningen börjar tillsammans - nu gör vi idrottsrörelsens resor mer klimatsmarta

Samåkning till och från träning är en viktig del i arbetet mot en mer hållbar idrottsrörelse i stort. Det kan handla om att ta följe på cykel till träningen, hoppa på samma lokala buss eller fylla bilen med ett gäng taggade innebandyungdomar till helgens match.

Sidan uppdaterades: 24 februari 2023

Vi ser att vinsten från samåkning både bidrar till ett minskat klimatavtryck och en roligare och mer inkluderande idrottsgemenskap.

Att resa tillsammans peppar, inkluderar och skapar gemenskap. När vi cyklar, går eller åker buss ihop till träning och tävling blir det roligare – och fler platser för möten mellan oss som idrottar uppstår. Att koordinera samåkning kräver samordning, men kan i stort förenkla vardagslivet för stressade idrottsföräldrar, sänka bilkostnader och tillgängliggöra idrotten för den som inte har tillgång till bil eller kollektivtrafik.

Gemenskapen i att tillsammans gå eller cykla till och från träning kan även peppa oss till mer rörelse i vardagen, något som ytterligare förstärker idrottens hälsoaspekter. Att resa tillsammans är helt enkelt den bästa vägen till en roligare och mer hållbar idrottsvardag. Vi samlat lite material som kan hjälpa er att jobba med samåkning och andra hållbarhetsfrågor i er förening.

Häng med, nu åker vi tillsammans!

Läs mer om hållbar idrott på RF:s hemsida här!

Sidan publicerades: 24 februari 2023