Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Stöd och arbetsmaterial


Ta samtalet i din förening!
Här finns arbetsmaterial som ni kan ta hjälp av när vi vill lyfta och belysa idrottsföräldrarnas och andra nära vuxnas roll i just er förening.

Boken ”Så blir du världens bästa idrottsförälder”. Till den finns ett samtalsunderlag som hjälper dig och din förening att föra samtal kring dessa viktiga frågor. Samtalsunderlaget hittar du här. 

I "Jag skapar framtidens idrott! - Wilda och Walter på äventyr" får barnen själva reflektera och samtala kring deras upplevelser av dagens idrottsföräldrar och andra vuxna och hur de önskar att dessa agerar i framtiden.

Det finns även samtalsunderlag kopplat till en serie producerad av UR kallad Idrottens himmel och helvete för att ta diskussionen om hur ni vill ha det i er förening.  

Nätet är en stor del av barnens liv och samt stöd i hur du som idrottsförälder kan prata om näthat med barnen. 

Skylt att sätta upp i din förening - ladda ner här:
PDF-format 
PNG-format


SISU Idrottsutbildarnas 19 distrikt står redo att hjälpa din förening vidare i dessa viktiga frågor. Kontakta gärna ditt distrikt redan idag så jobbar vi vidare tillsammans – du hittar kontaktuppgifter här

Riksidrottsförbundet har tillsammans med idrottens specialförbund tagit fram riktlinjer för hur vi vill att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas.
Riktlinjerna hittar du här  

Uppdaterad: 20 FEB 2018 11:31

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link