Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

För idrottens utbildare

Att vara utbildare inom idrotten ger dig fantastiska möjligheter att möta många nya människor med ett intresse för idrott, att utvecklas som person och att skapa minnen för livet. Dessutom få du möjlighet att vara en del av andra människor utveckling och bidra till att fler vill ta någon form av ledaruppdrag inom idrotten. Citat: ”Utveckla dig själv för att leda andra”. Peter Urs Bender
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 10:43

Vi har valt att kalla rollen för utbildare, men det är likvärdigt med det som en del idrotter kallar kursledare eller kursinstruktör.

Som utbildare idrottsrörelsen är du oerhört värdefull för att stärka och utveckla viktiga målgrupper som leder vår idrottsverksamhet och organisationer framåt. Att skapa miljöer och sammanhang som stimulerar en nyfikenhet och ett utforskande, där vi lär av och med varandra.

För att du ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt och känna dig trygg i ditt uppdrag vill vi naturligtvis utgöra ett stöd för dig. Vi har bland annat utformat ett utbildningsutbud för dig där du får mer kunskap i lärande- och motivationsaspekter som är viktiga för att lägga en bra pedagogisk grund.

Vårt utbud består av en introduktion (publiceras senare) samt en Grundutbildning och en Fortsättningsutbildning. 

Grundutbildningen genomförs vid tre tillfällen under hösten 2018 och vänder sig till dig som är helt ny eller redan aktiv som utbildare oavsett idrott och kursspecifikt ämne.

Att vara utbildare inom idrotten ger dig fantastiska möjligheter att möta många människor med intresse för idrott. Möten med personer som vill utvecklas. Som utbildare får du möjlighet att vara en del av dessa personers utveckling och bidra till att fler känner för att ta ledaruppdrag inom idrotten.

Utbildningen ger dig kunskap kring vad utbildningsuppdraget innebär, viktiga lärande- och motivationsaspekter, viktiga moment i en utbildning samt hur du som utbildare skapar goda utbildningsmiljöer.

Du behöver avsätta ca 10 timmar via webben för förarbete innan den fysiska träffen. Inför kursstart får du material och tillgång till utildningswebb för inläsning samt genomförande av uppgifter via det digitala klassrummet.

Mer information och anmälan till respektive tillfälle hittar du här: 
Augusti/september- kursstart 15 augusti, fysisk träff 7 september
September/oktober - kursstart 20 september, fysisk träff 19 oktober
Oktober/november - kursstart 20 oktober, fysisk träff 16 november

Fortsättningsutbildningen är under utveckling och kommer att lanseras under 2019. 

 

Kontakt

Maria Ståhl 
 Utbildning och processtöd
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 66

Grundutbildning för utbildare

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link