Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Foto: PETTER ARVIDSON

Motverka näthat

”Hur var det på nätet i dag?” borde kanske vara en lika vanlig fråga att ställa vid middagsbordet som ”Hur var det i skolan i dag?”.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 13:40

Hur kan du som ledare i en idrottsförening eller du som förälder förhålla dig till den digitala värld dina aktiva eller ditt barn befinner sig i? Hur kan ni i laget, föreningen eller hemma prata om hur man är en bra kompis, inte bara på planen och i omklädningsrummet utan även på nätet?

Elakheter, trakasserier, mobbning, rasistiska och sexistiska budskap har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Hur kan du prata med dina aktiva om deras vardag på nätet?

I samarbete med Statens medieråd har vi samlat material och tips från sajten no hate som hjälp för dig som ledare i en idrottsförening.

Använd gärna filmerna och diskussionsfrågorna i denna sammanställning. Samla dina aktiva under ett par träffar för att prata om hur ni kan tänka och agera för att på bästa sätt förebygga näthat.

Vill ni ha ytterligare hjälp i det arbetet eller fördjupa er så finns SISU Idrottsutbildarna som en resurs att nyttja. Kontakta gärna ert distrikt lokalt för att få reda på mer och se hur de kan stödja ert arbete.
Sök ditt distrikt här.

Kontakt

 
Sofia Kärrå
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 72 

För dig som ledare

För dig som förälder

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link