Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Material för barns lärande

Lärande för barn handlar om delaktighet och att involvera barn i den egna träningen. Varför inte byta ut några träningspass och prata om hur kroppen fungerar eller ge barnets självförtroende en kick i rätt riktning? Wilda och Walter är två figurer som ger dig som ledare och förälder ett bra stöd för hur du kan göra. Satsa på att utveckla barn på flera plan, inte bara idrottsligt.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 14:50

Innehållet i materialen om Wilda och Walter utgår ifrån idrottens värdegrund, Idrotten vill. Där står det bland annat att idrottsföreningar ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö där barnen kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av själva verksamheten. Här kan du se en kort film om Idrotten vill. 

Om materialet  

I häftena Jag är unik och Tillsammans guidar Wilda och Walter barn mellan 7 och 12 år genom olika äventyr. Barnen får lära sig om kropp och knopp och om att vara tillsammans i en gruppHär finns möjlighet att fundera och reflektera kring sig själv, sin träning och sin träningsmiljö. 

Förstå hur maten påverkar knopp och kropp i Jag behöver bränsle! Barnen kommer att leta efter vitaminer, laga mat, fundera på vad mat innehåller och när det är smart att äta för att orka och må så bra som möjligt och mycket mer. 

Jag skapar framtidens idrott! får barn mellan 8 och 10 år fundera på idrott i framtiden. Hur kommer framtidens träning och tävling att se ut? Hur ska det gå till i framtidens idrottsförening och vilka idrotter kan du utöva på framtidens idrottsplats?  

Här kan du beställa häftena: www.sisuidrottsbocker.se 

Webbverktyg 

Wilda och Walter guidar dig vidare i de två webbverktygen Så här känner och tycker jag! och Jag kan, jag vill och jag vågar! För de lite äldre barnen och yngre ungdom finns även Tyck till! Vill du och din förening jobba med dessa webbverktyg tar ni kontakt med närmsta SISU-distrikt 

så här känner jag   jag kan   Tyck-till barnkultur skattning 

Kontakt

Maria Ståhl 
 Utbildning och processtöd
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 66

Fördjupning

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link