Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Idrottens Himmel och helvete

Utbildningsradion genom Sveriges Radio och Sveriges Television genomförde under 2014 en stor satsning på barn- och ungdomsidrott. En serie som visade sig bli en succé och som därmed blev en säsong 2 2015.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2018 11:51

För vem finns ungdomsidrotten? Idrottssverige är en djungel av olika mer eller mindre påhittade teorier om hur träning ska bedrivas på bästa sätt och för bästa resultat. Men hur hårt ska eller bör man träna? Hur ska tränare bete sig? Och varför är det så viktigt att vinna? Idrottens Himmel och helvete är en serie om krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser som vuxenvärderingar får för barn- och ungdomsidrotten. Men också om de goda exemplen och de inspirerande tränarna. 

Tränarens helvete 

I serien Idrottens himmel och helvete lades stort fokus på de olika problem som finns inom svensk barn- och ungdomsidrott. I Tränarens himmel och helvete fokuserar UR istället på lösningar. I varje program träffar UR någon som jobbar framgångsrikt med det som är programmets tema, samt visar konkreta checklistor för tränare och föreningar att utgå ifrån. Dessutom uttalar sig några av Sveriges främsta forskare och experter i respektive ämne. Serien fördjupar diskussionen och riktar sig främst till idrottsföreningar, tränare och föräldrar till idrottande barn och ungdomar. 

Idrottens Himmel och helvete – radioversion  

UR har även producerat fem program om barn – och ungdomsidrott som bland annat tar upp toppning, kostråd, kroppsideal och utanförskap. Programledare Fredrik Berling tar hjälp av experter inom idrottsområdet för att svara på frågor i direktsändning från en idrottshall någonstans i Sverige. 

Kontakta oss! 

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundets ambition är att utifrån UR:s serie skapa möjligheter för fortsatt lärande och utveckling inom barn- och ungdomsidrotten. 

Vi hjälper gärna dig och din förening att utveckla er barn- och ungdomsidrott. Här hittar du ditt distrikt.

Kontakt

Maria Ståhl 
 Utbildning och processtöd
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 66

Samtalsunderlag för att ta samtalet i din förening

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link