Hem / Stöd och verktyg / För förening / Jämställdhet

Jämställdhet

Fifty/Fifty leder er till målet – en jämställd idrott

Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små handlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.

Fifty/Fifty riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och specialidrottsförbund i landet.

Video: Så funkar Fifty/Fifty

Syfte och innehåll

Utbildningen ger dig och din förening mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty sår frön till nya tankar och leder till att du och din förening kan göra handfasta, och förhållandevis små, förändringar som i förlängningen har stor betydelse.

Fifty/Fifty består av sex digitala lektioner. Tanken är att de sex lektionerna genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar cirka 45 minuter och har ett eget tema:

  • Varför det är viktigt att jobba med jämställdhet
  • Normer
  • Kommunikation
  • Rekrytering
  • Struktur och makt
  • Ta fram föreningens egen åtgärdslista

Kom igång med utbildningen

För att starta utbildningen registrerar ni er förening på Fifty/Fiftys webbplats. Utbildningen passar bra att genomföra som en lärgrupp. Kontakta ditt RF-SISU distrikt för mer information, stöd och anmälan.

Fifty/Fifty lanserades av Värmlands Innebandyförbund, RF-SISU Värmland och Svenska Innebandyförbundet. Genom ett samarbete med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna kan webbutbildningen användas kostnadsfritt av hela idrottsrörelsen i ett pilotprojekt som pågår fram till och med november 2021.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter