Hem / Stöd och verktyg / För förening / Idrottens himmel och helvete

Idrottens himmel och helvete

UR:s serie Idrottens himmel och helvete, som tar tempen på svensk barn- och ungdomsidrott, finns nu i en tredje säsong. Den här gången står barnrättsperspektivet i fokus. 

Att barnkonventionen har blivit lag i Sverige genomsyrar tredje säsongen av UR-serien Idrottens himmel och helvete. Sex halvtimmeslånga program sänds i SVT och på UR Play och tar upp ämnen som matchfixning, psykisk ohälsa, ojämlikhet och idrottens normer – allt utifrån ett barn- och ungdomsperspektiv.

Teman för varje program:

  1. Idrott och kriminalitet/matchfixning
  2. Psykisk ohälsa
  3. Normer/jämställdhet
  4. Anorexia Nervosa
  5. Rätten till idrott/utanförskap
  6. Barnkonventionen

Så här skriver UR i sin programinfo:

"Idrottsrörelsen har över tre miljoner medlemmar. Hur vi leder och fostrar barn och unga inom den spelar roll för vårt samhälle. Idrottens himmel och helvete granskar och belyser problematik som både de som idrottar och de som leder idrott ställs inför."

Av programmen har det producerats 21 kortavsnitt och en tillhörande samtalsplan, som har tagits fram i samarbete med RF och SISU. Samtalsplanen innehåller olika ”pratstartare”, diskussionsfrågor och tips på hur man kan jobba med klippen och innehållet i sin förening och i ledarutbildningar inom barn- och ungdomsidrott.

Du hittar allt om Idrottens himmel och helvete på UR Play:

UR:s samlingssida om Idrottens himmel och helvete

Kortavsnitt med samtalsplan

Idrottens himmel och helvete, säsong 1

Idrottens himmel och helvete, säsong 2

Kontakta oss

SISU Idrottsutbildarna vill utifrån UR:s serie skapa möjligheter för fortsatt lärande och utveckling inom barn- och ungdomsidrotten. Vi hjälper gärna dig och din förening att utveckla er barn- och ungdomsidrott. Kontakta en idrottskonsulent på ditt RF-SISU distrikt för att komma igång med samtalen.

Hitta ditt RF-SISU distrikt.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter