Hem / Stöd och verktyg / För förening / Framtidens ledarskap

Framtidens ledarskap

Tränare är avgörande för att leda och stimulera till en bra idrott. Du som tränare har en nyckelroll för att få så många utövare som möjligt att känna att de mår bra, har roligt och utvecklas i sin idrott.

Ett framtida ledarskap handlar om att se och möta varje utövare för den dem är, utifrån deras förutsättningar och behov. Det handlar även om att du ska vara trygg i dig själv, veta vem du själv är och vad du står för i ditt ledarskap. Du behöver också skapa ett stöd runt omkring dig för att själv må bra och kunna utvecklas i rollen som tränare. Att hjälpas åt och göra saker tillsammans skapar kraft och energi framåt.

Titta på filmen nedan om framtidens ledarskap.

Det finns även en lärgruppsplan att utgå ifrån, för fortsatt samtal efter filmen. 

Att leda dig själv i ditt ledarskap

Att stärka ditt eget ledarskap handlar mycket om att arbeta aktivt med dig själv, din inre kompass och medvetandegöra hur du reagerar och agerar i din ledande roll. Med tid för egen reflektion och dialog får du större möjligheter att lära känna dig själv på djupet. Med det ökar också förståelsen om att hantera tankar, känslor och handlingar.

Här finns en lärgruppsplan som kan hjälpa dig på vägen.

Mentorskap i föreningen

Mentorskap kan möjliggöra en struktur och ett arbetssätt för att stötta och utveckla varandra i ledarkåren i föreningen.

Den här lärgruppsplanen kan ge dig och din förening inspiration och stöd i det arbetet.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter