Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Sök utbildning


Söktips

Om du inte hittar vad du söker, kan du pröva att:

  1. Ändra till det distrikt du tillhör under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt"
  2. Byta och pröva en annan "Ämneskategori"
  3. Frisök kan bara göras på utbildningens namn

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Idrottens ledarskaps- och managementprogram (ILM)

Idrottens ledarskaps- och managementprogram (ILM) är för dig som ledare med strategiska arbets- och ansvarsområden vad fysisk och psykisk styrka, uthållighet, teknik och taktik är för den aktiva idrottaren. Helt avgörande kunskaper och färdigheter som ständigt behöver fyllas på, prövas, omprövas och utvecklas.

Idrottens ledarskaps- och managementprogram syftar till att matcha de speciella förutsättningar och utmaningar som ledare inom idéburen sektor möter. När du har gått programmet kommer du att ha tränat upp ett antal av de kapaciteter som krävs för att leda en idé- och värderingsstyrd verksamhet i relation till andra typer av verksamheter och styrmodeller. Genom att pröva, ompröva och utveckla din förmåga att leda effektfullt kommer du att skaffa dig avgörande kunskaper och färdigheter.

Idrottens ledarskaps- och managementprogram vänder sig till dig som i ditt arbete eller uppdrag leder andra i någon form. Du leder anställda, ideella eller en mix av båda, utan att nödvändigtvis ha personalansvar. Programmet fokuserar på ledarskap på organisations-, grupp- och individnivå.
Platsen för Idrottens ledarskaps- och managementprogram är Bosön utbildningscentrum på Lidingö (Stockholm) – arenan och mötesplatsen för idrottsövergripande högre utbildning och bildning. Platsen är noga utvald eftersom programmet innehåller teoretiskt krävande moment som bland annat behöver och kommer bearbetas i praktiken genom tanke- och rörelsemoment. Och fysisk träning.


Kontaktperson: Fredrik Kron, Kristoffer Berg Datum: 2018-10-17 - 2019-01-16 Plats: Bosön, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare, Luleå/ webbuppgifter

Grundutbildning för tränare är en utbildning som kommer ge dig en bra grund att stå på och flera konkreta tips och verktyg för att utveckla och stärka såväl dina utövare som dig själv.


Kontaktperson: Åsa Christensen Datum: 2018-11-24 - 2019-01-26 Plats: Idrottens hus, Kronan A3, Luleå Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare

Datum: 2018-12-13 - 2019-01-03 Plats: Blekinge Health Arena, Rosenholm, Karlskrona Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom, kurs 1

Kurs 1 – Före pubertet
För dig som är ledare för aktiva före pubertet 6-10 år   

Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2018-12-18 Plats: Stadium Arena, Norrköping Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare- unga ledare (ersätter Plattformen), Falköping

För dig som är ledare i ålder 14-20 år!

Grundutbildning för tränare- Unga ledare (Ersätter Plattformen Unga ledare) är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet.
Man lär sig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att barn och ungdomar kan röra sig på många olika sätt och hur man kan göra en bra planering på träning utifrån ålder och mognad.

Nytt för vår nya ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement till fysiska träffar.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2019-01-09 - 2019-03-02 Plats: Frejahallens teorisal, Falköping Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Åldersanpassad Fysisk Träning- Stöde

En idrottsöverskridande utbildning för ökad kunskap om hälsa, prestation, individuell utveckling och skadeprevention. Fysisk träning för barn och ungdomar är ett kunskapsområde där myter och ingrodda begrepp har fått regera under lång tid. Modern forskning visar att dessa myter nu kan begravas. Det är dags att sprida ny kunskap!
Kontaktperson: Magnus Forsberg Datum: 2019-01-14 - 2019-01-17 Plats: Stödeskola idrottshallen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare (ersätter Plattformen)- Lerum

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. 
Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.

Nytt för vår nya ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement till fysiska träffar.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2019-01-15 - 2019-02-02 Plats: Lerum Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom, kurs 1

Kurs 1 – Före pubertet
För dig som är ledare för aktiva före pubertet 6-10 år   

Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2019-01-16 Plats: Värgårdsskolan, Kisa Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare.
Datum: 2019-01-17 - 2019-02-09 Plats: Malmö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Baskurs Barn och Ungdom

Baskurs Barn och Ungdom är gymnastikens grundutbildning. Här får du lära dig gymnastikens grunder och positivt ledarskap. 

Kontaktperson: Annelie Blixt Datum: 2019-01-19 - 2019-01-20 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2  3  4  5  6  7 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link