Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Sök utbildning


Söktips

Om du inte hittar vad du söker, kan du pröva att:

  1. Ändra till det distrikt du tillhör under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt"
  2. Byta och pröva en annan "Ämneskategori"
  3. Frisök kan bara göras på utbildningens namn

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.
Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2018-10-09 - 2018-11-10 Plats: Hotell Nostalgi i Motala Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare (ersätter Plattformen) FULLSATT

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.
Datum: 2018-10-15 - 2018-11-11 Plats: Idrottens Hus, Industrigatan 1, Karlstad Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare

Utbildningen är nu fullbokad. Du kan fortfarande anmäla dig via länken och på så sätt ställa dig på reservlista

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.
Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.


Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2018-10-15 - 2018-11-11 Plats: Stockholmsidrottens Kansli, Vretnvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare-Unga ledare Göteborg

För dig som är ledare i ålder 14-20 år!

Grundutbildning för tränare- Unga ledare (Ersätter Plattformen Unga ledare) är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet.
Man lär sig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att barn och ungdomar kan röra sig på många olika sätt och hur man kan göra en bra planering på träning utifrån ålder och mognad.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2018-10-16 - 2018-11-17 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundutbildning för tränare, Ludvika

Grundutbildning för tränare ersätter Plattformen

Utbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar och träningsplanering.

Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Kontaktperson: Kerstin Fryksén, 010-459 03 10 Datum: 2018-10-17 - 2018-11-17 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens ledarskaps- och managementprogram (ILM)

Idrottens ledarskaps- och managementprogram (ILM) är för dig som ledare med strategiska arbets- och ansvarsområden vad fysisk och psykisk styrka, uthållighet, teknik och taktik är för den aktiva idrottaren. Helt avgörande kunskaper och färdigheter som ständigt behöver fyllas på, prövas, omprövas och utvecklas.

Idrottens ledarskaps- och managementprogram syftar till att matcha de speciella förutsättningar och utmaningar som ledare inom idéburen sektor möter. När du har gått programmet kommer du att ha tränat upp ett antal av de kapaciteter som krävs för att leda en idé- och värderingsstyrd verksamhet i relation till andra typer av verksamheter och styrmodeller. Genom att pröva, ompröva och utveckla din förmåga att leda effektfullt kommer du att skaffa dig avgörande kunskaper och färdigheter.

Idrottens ledarskaps- och managementprogram vänder sig till dig som i ditt arbete eller uppdrag leder andra i någon form. Du leder anställda, ideella eller en mix av båda, utan att nödvändigtvis ha personalansvar. Programmet fokuserar på ledarskap på organisations-, grupp- och individnivå.
Platsen för Idrottens ledarskaps- och managementprogram är Bosön utbildningscentrum på Lidingö (Stockholm) – arenan och mötesplatsen för idrottsövergripande högre utbildning och bildning. Platsen är noga utvald eftersom programmet innehåller teoretiskt krävande moment som bland annat behöver och kommer bearbetas i praktiken genom tanke- och rörelsemoment. Och fysisk träning.


Kontaktperson: Fredrik Kron, Kristoffer Berg Datum: 2018-10-17 - 2019-01-16 Plats: Bosön, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Världens bästa coach - Gnesta

Världens bästa coach förmedlar tips och idéer till coacher som vill utveckla barn och ungdomar genom idrotten och skapa förutsättningar för att unga idrottare ska bli vinnare både i idrotten och i livet.
Datum: 2018-10-18 Plats: Konferensen, Gnesta ishall Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundtränarutbildning (GTU) 1

Kontaktperson: Markus Frisk Datum: 2018-10-20 - 2018-10-21 Plats: Idrottens Hus, Örebro Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Kunskapsdag kring rörelseförståelse

Kontaktperson: Martin Eliasson Datum: 2018-10-20 Plats: Blekinge Health Arena, Rosenholm, Karlskrona Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundtränarutbildning 1 (GTU 1), (Malmö)

Utveckla dig i tränarskap och träningslära ihop med tränare inom andra idrotter.

Grundtränarutbildningen är för dig som har varit tränare ett tag. Du har redan gått någon grundutbildning. Du tycker det är kul och vill nu gå vidare och utvecklas i din tränar - och ledarroll.

I GTU har du möjlighet att utveckla dig i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare. Du möter och byter erfarenheter med tränare inom andra idrotter som befinner sig i motsvarande situation som du.

GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen – barn och ungdom. GTU innehåller utöver tränarskap och träningslära också tränarpraktik och självstudier på hemmaplan. Mötet med och möjlighet till nätverksbyggande mellan tränare från olika idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter, är ett mycket viktigt och uppskattat inslag i denna utbildning. GTU innehåller även en idrottsspecifik del som respektive specialidrottsförbund ansvarar för.
Datum: 2018-10-20 - 2018-10-21 Plats: Kockums Fritid, Västra Varvsgatan 8, Malmö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2  3  4  5  6  7  8 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link