Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Sök utbildning


Söktips

Om du inte hittar vad du söker, kan du pröva att:

  1. Ändra till det distrikt du tillhör under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt"
  2. Byta och pröva en annan "Ämneskategori"
  3. Frisök kan bara göras på utbildningens namn

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Idrottens Föreningslära - Tema - Bokföring i föreningen

Idrottens föreningslära finns i tre nivåer, grund, fortsättning och tema. Temautbildningarna är egentligen på grundnivå i det specifika ämnet som det berör, medan en allmän grund berör föreningslära på en bredare front.


Det här är en praktisk utbildning med övningar i bokföring, bokslut och konteringsövningar. Utbildningen inleds med grundläggande teori i bokföring. Bokföringen skall ge information om hur föreningens ekonomi förändras utifrån den verksamhet som bedrivs och styrelsens skötsel av föreningen och dess pengar.

Datum: 2019-09-11 Plats: Skåneidrotten, Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2, Malmö Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundläggande kassörutbildning - Linköping

En grundkurs för dig som är ny kassör i föreningen! Här får du de verktyg du behöver för att klara ditt nya uppdrag. Med den här kunskapen i bagaget kommer du känna dig trygg att hantera föreningens ekonomi.

Kontaktperson: Ekonomiservice Östergötland Datum: 2019-09-11 Plats: Idrottens hus, Linköping Arena Mer information på kurssidan
Till anmälan

Hållbar sponsring, Skövde

Hur får vi fler sponsorer?
Hur kan vi stärka och utveckla våra befintliga samarbeten?
Hur kan vi säkerställa att vi har ett hållbart och långsiktigt sponsringsarbete?

Utbildningen Hållbar Sponsring har sin utgångspunkt i dessa frågor. Vi fokuserar kring det som skapar värde i dagens moderna sponsring där affärsnytta och samhällsnytta löper som en röd tråd. Vi varvar teoretiska resonemang med case och framgångsrika exempel direkt hämtade från olika sponsringssamarbeten. Under utbildningen spanar vi också in de senaste trenderna inom sponsring.

 Er förening/förbund kan få stöd för deltagaravgifter. För information kontakta er SISU-konsulent och fråga om ”resursmedel”. 
Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2019-09-23 - 2019-10-20 Plats: SISU Idrottsutbildarna, Idrottens Hus, Gustav Adolfs Gata 49, Skövde Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrotten som arbetsgivare - frukostföreläsning

Är du styrelseledamot i förening eller förbund och vill bli tryggare i din roll som arbetsgivare? Då rekommenderar vi denna föreläsning med Anna Dicander, rådgivare från Arbetsgivaralliansen bransch Idrott, som ger kunskaper och goda råd inom detta stora och viktiga område. Ta chansen att få svar på dina frågor och ta del av andras. Välkommen! 
(Samma föreläsning erbjuds på kvällstid 2019-09-26) 

Kontaktperson: Karin Surtmann Datum: 2019-09-24 Plats: Stockholmsidrottens kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Utveckling av vårt idrottsvarumärke, Göteborg

Analys, plan och utveckling
Varför är det så viktigt att förstå hur vi jobbar med kommunikation och relationer i vår vardag?
Känner vi till våra intressenter och vad de vill få ut för värden av vår förening, vårt förbund eller vårt evenemang?
Varför börjar varumärkesdiskussionen alltid i vårt värdegrundsarbete . . .  och hur gör vi rent konkret för att stärka vårt idrottsvarumärke över tid?

Utbildningen, som genomförs vid två tillfällen, riktar fokus på det strategiska och långsiktiga arbetet med att skapa värde för varumärket. Vi diskuterar hur vi kan bygga upp vårt varumärke. Vi lär oss vad det är som skapar nytta och värde för de som är våra intressenter (ex medlemmar, publik, kommun och sponsorer). Och så fördjupar vi oss kring vilka associationer som hjälper till att utveckla varumärken inom idrott. Därutöver får du en chans till personlig utveckling inom ett område som har allt större betydelse för föreningen.

Innehåll: Bakgrund och introduktion till idrottsvarumärket. Intressenter och intressentkartläggning. Associationernas betydelse inom idrotten. Analysen utgör grunden i varumärkesarbetet. 
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Vi ser med fördel att ni kommer två från er förening.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2019-09-24 - 2019-10-19 Plats: SISU Idrottsutbildarna, Mejerigatan 1, Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrotten som arbetsgivare - kvällsföreläsning

Är du styrelseledamot i förening eller förbund och vill bli tryggare i din roll som arbetsgivare? Då rekommenderar vi denna föreläsning med Anna Dicander, rådgivare från Arbetsgivaralliansen bransch Idrott, som ger kunskaper och goda råd inom detta stora och viktiga område. Ta chansen att få svar på dina frågor och ta del av andras. Välkommen! 
(Samma föreläsning erbjuds som frukostföreläsning 2019-09-24) 

Kontaktperson: Karin Surtmann Datum: 2019-09-26 Plats: Stockholmsidrottens kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kassör Grundutbildning - Idrottens föreningslära

Utbildningen riktar sig till dig som kassör i förening. Kraven på föreningens redovisning och förvaltning har förändrats mycket de senaste åren. Vi går igenom rättsläget vad det gäller idrottens skattefrågor.
Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2019-10-02 Plats: Stockholmsidrottens Kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Bokföring Grund, Göteborg

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i bokföring samt hur du praktiskt använder dem i föreningen. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi lär oss, genom praktiska övningar (papper och penna), att arbeta med grundbok och huvudbok samt går igenom balans- och resultaträkning samt bokslut. Även om föreningen har sin bokföring upplagd på data är det viktigt att kunna grundprinciperna för bokföring. Vi jobbar efter den senaste versionen av Idrottens Redovisning med BAS-kontoplan 3.0.

Innehåll: Bokföringens grunder, Debet och Kredit, Balans- och Resultaträkning, Praktiska övningar i bokföring

Målgrupp: För dig som vill lära dig bokföring från grunden.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2019-10-05 - 2019-10-12 Plats: SISU´s lokal på Mejerigatan 1, Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kassörsutbildning - Örnsköldsvik

Målet med utbildningen är att ge grundläggande kunskaper om Kassörsrollen. Utbildningen riktar sig till kassörer och andra med intresse för hur en Idrottsförenings ekonomi fungerar.
Kontaktperson: Lilemor Åslin Datum: 2019-10-09 Plats: Örnsköldsvikslokalen, Fabriksgatan 6 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Bokföring Grundutbildning - Idrottens föreningslära

Denna kurs ger dig god grundläggande kunskap i bokföring.

Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2019-10-15 Plats: Stockholmsidrottens kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link