Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Biljett- och publikrekrytering, Göteborg


Vad är viktigt att tänka på i det interna arbetet för att få publik, besökare och deltagare till sina matcher och tävlingar, evenemang och aktiviteter?
Vad är det som attraherar dagens och framtidens publik och åskådare? Och vad kan vi lära oss av de som är framgångsrika i sitt arbete?

Utbildningen som genomförs vid två tillfällen går på ett grundläggande sätt igenom vilka olika steg i processen som du som förening bör jobba med för att skapa ett långsiktigt och lönsamt biljett- och publikrekryteringsarbete. Du kommer bredda och fördjupa dina kunskaper inom biljett- och publikrekrytering och därigenom skapa en större förståelse för hur du ska bearbeta privatmarknaden och nå fram till publik och åskådare. Du kommer få praktiska verktyg att strukturera upp ditt arbete digitalt, som du kan ha direkt nyttan av i din vardag. Därutöver får du en chans till personlig utveckling inom ett område som är på stark frammarsch.


Innehåll: 
Marknadsföring riktad mot sportkonsumenten (publik, besökare och deltagare). Konsumentbeteende och"fan engagement". Bygga upp förenings hantering av biljettsystem, kampanj- och försäljningsarbete, prissättningsstrategier, samt lojalitetsprogram. 

Förkunskaper: 
Inga förkunskaper krävs. Vi ser med fördel att ni kommer två från er förening.


Syfte och mål
Det övergripande syftet med utbildningen är att ge deltagaren inspiration, ökad kunskap och ökad förståelse kring det strategiska och långsiktiga arbetet med att skapa ett lönsamt biljett- och publikrekryteringsarbete.. 

Målgrupp
Vi riktar oss till de föreningar som vill skapa ett långsiktigt tänkande och hållbart arbete kring biljett- och publikrekrytering.

Innehåll:
Dag 1: Kvällsföreläsning (kl. 17:30-20:30)
Dag 2: Föreläsning + workshop heldag (kl.9-16)

Utbildare:
Frans Fransson, Caddie Sport & Business. Läs mer på deras hemsida: https://caddie.se/

Anmälan
Alla får ett bekräftelsemejl på anmälan vilket innebär att anmälan är ok. Vid problem, mejla This is a mailto link alternativt ring 0709-265833. 
SISU Idrottsutbildarna förbehåller sig rätten att ställa in om deltagarantalet anses vara otillräckligt.

Deltagaravgift

2 000 kr/deltagare inkl kurslitteratur, lunch och fika båda dagarna. Fakturan skickas till föreningen om inget annat anges i anmälan.
Er förening/förbund kan få stöd för deltagaravgifter. För information kontakta er SISU-konsulent och fråga om ”resursmedel”.
Kallelse med mer information mejlas till deltagare som angett e-postadress cirka fem dagar före utbildningen.

Deltagaravgiften faktureras föreningen om inget annat angetts i anmälan. Er förening/förbund kan få stöd för deltagaravgifter. För information kontakta er SISU-konsulent och fråga om ”resursmedel”.

För mer information: Kontakta This is a mailto link / 0709-26 58 33.

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link