Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

"Att själv få sätta punkt!" - Linus Thörnblad, Växjö


Smålandsidrotten och IFK Växjö bjuder in till en spännande föreläsning med Linus Thörnblad.

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade två meter i sin första tävling. Vid 18 års ålder tog han sig över 230 cm vilket innebar direktkval till OS. Två år senare tog han sin första seniormedalj på ett VM och strax innan han fyllde 22 år hoppade han karriärens högsta hopp på 238 cm.


”Som 25-åring gjorde jag mitt sista framträdande på arenorna och min korta, men intensiva, karriär var därmed över. Upplevelserna och känslorna har varit många och jag värdesätter allt som jag har varit med om. Ingenting har kommit till mig gratis, jag har slitit hårt i både med- och motgångar för att nå mina framgångar. Slutligen kom jag till ett vägskäl där jag tvingades att välja livet för att till en början ens överleva, och sedan för att hitta min egen väg tillbaka som människa.”

Sommaren 2018 meddelade Linus att han var tillbaka på höjdhoppsbanan för att själv få sätta punkt. Efter åtta års frånvaro och med nya insikter om stress, såväl den inre som yttre, bestämde han sig på kort tid att ställa upp på utomhus-SM. Deltagandet ledde till en guldmedalj men den största vinsten var ändå på det personliga planet.

För mer information, kontakta Smålandsidrotten, Cecilia Wilhelmsson, tel. 036-34 54 75, This is a mailto link.

Välkomna!

 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link