Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Foto: Håkan Flank

Idrottens föreningsledarutbildningar

Som föreningsledare är du en del av en större helhet, den svenska idrottsrörelsen. Våra utbildningar för föreningsledare omfattar alla de områden som du som föreningsledare inom idrottsrörelsen behöver ha koll på. Utbildningar som vill inspirera och hjälpa dig i ett spännande och viktigt uppdrag. När du som föreningsledare utvecklas bidrar du till att din förening och dess olika funktioner kan utvecklas. På så sätt skapas bra förutsättningar för utveckling av er idrottsliga verksamhet.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 11:41

Idrottens föreningsledarutbildning 

Idrottens föreningsledarutbildning är samlingsnamnet på ett antal utbildningar för dig som föreningsledare. Utbildningar som passar alla oavsett vilken idrott som just du är engagerad inom. Vi brukar kalla dessa utbildningar för idrottsövergripande. Du kanske stöter på det ordet någonstans.

Begreppet föreningsledare är brett och omfattar alla som på något sätt är engagerade som ledare i en idrottsförening, i någon annan roll än den som tränare.

Vi menar att kunskaper om hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktiga kunskaper oavsett vilken roll du har i föreningen.  

Idrottens föreningsledarutbildningar är upplagda och genomförs på olika sätt. Målet är att det ska finnas möjlighet till utbildning så väl för dig med ett allmänt intresse för hur en idrottsförening drivs som dig som har en specifik roll i föreningen.


Idrottens föreningsledarutbildningar delas in i: 

  • Introduktionsutbildning 
  • Grundutbildning 
  • Fortsättningsutbildning 
  • Högre 
  • Tema 

Just nu utvecklar vi Idrottens föreningsledarutbildning, där Introduktionsutbildning för föreningsledare är klar. Det är kostnadsfri webbutbildning öppen för alla. Du hittar den här, Introduktionsutbildning för föreningsledare Nästa steg, Grundutbildning för föreningsledare beräknas lanseras under 2020.  


 


Tidigare utbildningar 
Sedan 2008 har SISU Idrottsutbildarna erbjudit idrottsövergripande utbildningar för föreningsengagerade i form av Idrottens föreningslära. Utbildningar som fasas ut i takt med att nya utbildningar och material lanseras. 


Hjälp att komma vidare 
Kontakta gärna ditt SISU-distrikt för bästa stöd och rådgivning i vilka utbildningar och upplägg som passar bäst för din roll eller förening. Följ länken för att hitta ditt distrikt.


Du är en del av den svenska idrottsrörelsen
Idrottsrörelsen är en fantastisk arena som erbjuder ett stort utbud av olika idrotter som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt

Kontakt

 
Kristoffer Berg
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link