Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Idrottens föreningslära

  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 13:11

 

Idrottens föreningslära är ett material för föreningar och förbund och dess ledare inom idrottsrörelsen. Genom att skaffa sig kännedom och kunskap om grunderna för den ideella föreningen ökar möjligheterna att lyckas med det ni vill. I grund och botten är föreningen till och för dess medlemmar. Det är via demokratins möjligheter medlemmarna tillsammans skapar den verksamhet som uppfyller deras vilja. Precis som den aktiva idrottaren behöver kunskap om hur hen ska träna på bästa sätt för att nå sina personliga mål med sitt idrottande, behöver idrottarens förening kunskap om vad som krävs för nå dit man vill med föreningen.

Vi sorterar Idrottens föreningslära i två nivåer - GRUND och TEMA.

Idrottens föreningslära GRUND
Vänder sig till alla i föreningen. Vår erfarenhet är att om så många som möjligt har grundläggande kunskaper om vad det innebär att bedriva verksamhet i en ideell förening - ja, då ökar chansen att verksamheten utvecklas i den riktning medlemmarna vill.

Man kan ta till sig Idrottens föreningslära GRUND på lite olika sätt och olika nivåer: Tillsammans med andra i en lärgrupp. Tillsammans med andra på en kurs. Själv eller tillsammans med andra via vår webbutbildning. Man kan dessutom göra det på kännedomsnivå (steg 1) och fortsätta med kunskapsnivå (steg 2).

Kontakta 
SISU Idrottsutbildarna på det distrikt som din förening tillhör. Där kommer ni att få hjälp med ett upplägg för Idrottens föreningslära GRUND på det sätt som passar dig och din förening bäst.

Idrottens föreningslära TEMA

Vänder sig framför allt till styrelsen och de olika kommittéer och arbetsgrupper som vanligtvis finns i föreningen. På denna nivå fördjupar vi oss i de olika delar som ingår i Idrottens föreningslära.

Beroende på saker som behov, målgrupp och förutsättningar varierar innehåll och form på Idrottens föreningslära TEMA. Gemensamt för alla är dock att de hela tiden har den idrottsliga verksamheten i fokus. Det är den som på olika sätt ska utvecklas och underlättas genom att föreningen och dess olika funktioner utvecklas.

 

Idrottens föreningslära på Youtube

Testa din föreningskunskap

Målgrupp: alla i föreningen.

Snabbtest Idrottens föreningslära GRUND - ladda hem pdf.

 
Målgrupp: 
styrelsen och de olika kommittéer och arbetsgrupper som vanligtvis finns i föreningen.

Snabbtest Idrottens föreningslära TEMA - ladda hem pdf

Kontakt

 
Kristoffer Berg
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link