Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Ungas inflytande inom idrotten

Idrottare som är mellan 13 och 25 år betraktas inom idrottsrörelsen som ungdomar. För idrottande ungdomar är den miljö som föreningsidrotten erbjuder en viktig plats och idrottande ungdomar är i sin tur viktiga personer för föreningsidrotten. I föreningsmiljön skapas förutsättningar för idrottande men även för nästa generations tränare och ledare. Det är därför viktigt att som förening skapa förutsättningar för ungdomsinflytande.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 13:27

Ungdomsinflytande inom idrottsrörelsen innebär att föreningar skapar förutsättningar för ungdomar att påverka och vara delaktiga i föreningens utveckling. Detta kan exempelvis ske genom att ungdomar erbjuds att axla en tränarroll, delta i styrelsearbetet eller bidra med inspel i olika forum. Att som förening skapa förutsättningar för ungdomsinflytande handlar om att vara flexibel i hur ungdomar kan engagera sig. I de flesta fall kommer en förening långt genom att lyssna in kring hur ungdomsmedlemmar vill engagera sig. Några kommer att tycka att det är roligt att bidra till föreningens verksamhet genom längre uppdrag medan för andra passar det bättre med kortare projekt. 

Folksams ledarcamper 

Över hela landet är Folksam ledarcamper en del i arbetet med att skapa förutsättningar för utveckling och nätverkande bland unga ledare. Camperna arrangeras årligen över hela landet tack vare Folksams idrottsstipendier. Kontakta ditt lokala Idrottsförbund eller SISU-distrikt för att ta reda på aktuell information kring ledarcamp.

Kontakt

 
Kristoffer Berg
Process- och projektledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 66

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link