Foto: Bildbyrån

RF-SISU Västra Götaland laddar för SM-veckan i Skövde 2023

I månadsskiftet januari-februari genomförs SM-veckan vinter i Skövde. Då ska det göras upp om SM-guld i totalt 19 idrotter. Men håll även utkik efter RF-SISU Västra Götalands seminarier och prova-på-aktiviteter!

Sidan uppdaterades: 14 december 2022

Förberedelserna är nu i full gång inför en av vinterns stora höjdpunkter i idrottssverige. Den här gången är det Skövde kommun som för första gången står värd för SM-veckan vinter (31 januari - 5 februari). Tävlingarna äger rum på fyra arenor runtom i Skövde med omnejd: Billingen, Skövde Arena, Lillegården och Falköpings motorstadion.

Aktiviteter för besökarna
RF-SISU Västra Götaland finns med som stödorganisation och som arrangör av flera programpunkter som är öppna för allmänheten. I första hand hjälper vi lokala arrangörsföreningar med de utbildningar som de efterfrågar.

Vi anordnar också SM-veckans mötesplats, där idrotten möter forskare, föreläsare, politiker och andra aktörer i spännande seminarier med olika teman.

Dessutom kommer besökare till SM-veckan att erbjudas chansen att själva prova på idrottsaktiviteter på en rad platser i anslutning till tävlingarna.

Våga testa själv!
Besökare till evenemanget kommer att kunna prova på styrkelyft, längdskidor, karate, bowling, brottning, casting och trial. Syftet med prova-på-aktiviteterna är att ännu fler ska bli intresserade av att börja idrotta i förening.

Mötesplats SM-veckan
Under tre dagar (1-3 februari) erbjuder vi flertalet föreläsningar och workshops med intressanta gäster på Skövde kulturhus. Där lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling med idrotten i fokus – samtal för inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Programmet för mötesplatsen är uppbyggt utifrån fyra olika teman:

  • Idrottsturism
  • Rörelseförståelse och välmåendeförståelse
  • Idrott/Politik - Panelsamtal om samhällsutmaningar och idrottsrörelsens behov av stöd för att nå sina mål.
  • Prestationsanalys

Du kan läsa mer om Mötesplats SM-veckan och de olika föreläsningarna här.

Mötesplats SM-veckan i Skövde arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västra Götaland, Skövde kommun och Next Skövde.

Sidan publicerades: 13 december 2022