Samverka med oss

Sidan uppdaterades: 1 mars 2023

RF-SISU Västmanland är SISU Idrottsutbildarna regionalt i Västmanland. Vi är idrottsrörelsens eget studieförbund och arbetar med att stötta, folkbilda och utbilda föreningar och individer. Alla idrottsföreningar i Västmanland har en egen idrottskonsulent att bolla idéer och tankar med. Tillsammans sätter vi idéer i rörelse.

RF-SISU Västmanlands idrottskonsulenter möter varje dag ledare, tränare, styrelsemedlemmar, aktiva och föräldrar över hela länet. Idrottskonsulenten lyssnar in föreningens behov, hur de vill utvecklas, vad de vill uppnå, och kan sedan vägleda och ge förslag på vad föreningen kan göra. Idrottskonsulenten hjälper till att planera och lägga upp folkbildningsverksamhet anpassad efter föreningen och deras medlemmar.

Första kontakten

När din förening är intresserad av att jobba med RF-SISU Västmanland finns vi bara ett telefonsamtal eller mail bort.

Föreningsbesök

En av våra idrottskonsulter besöker din i förening. Vi kan agera ”bollplank” i föreningens vardagliga verksamhet. Utifrån önskemål kan vi göra en enklare eller djupare analys av föreningens utvecklings- eller utbildningsbehov. Efter besöket sätter vi tillsammans upp en utbildningsplan för just din förening.

Utveckling och utbildning

Utveckling och utbildning kan omfatta utbildningsinsatser i allt från föreningskunskap och ledarskap till en mer djupgående processledning i föreningen. Detta sker antingen internt på föreningens hemmaplan eller i externa utvecklingsmiljöer. Det finns möjlighet till både interna utbildningar för bara din förening, och gränsöverskridande utbildningar där olika idrotter möts.

Återkoppling

Utifrån första besökets kartläggning och de utbildningar eller utvecklingsprocesser som genomförts ser vi vilket/vilka behov som finns för att kunna ta nästa steg. Vi kommer överens om insatser och sätter upp målen tillsammans.

Uppföljning

Vi träffas och ser över vad som fungerar bra, vad som kan utvecklas och sedan går vi vidare i den riktning som känns bäst för föreningen.

Hitta och anmäl dig till våra utbildningar

Under rubriken aktuella utbildningar hittar du planerade utbildningar och föreläsningar. Anmälan till våra utbildningar gör du i IdrottOnline, som är idrottsrörelsens egna administrationsverktyg.

Vad händer när du anmält dig till en utbildning?

  1. När du anmält dig till en utbildning kommer du att få ett bekräftelsemejl skickat till den angivna mejladressen. Det är alltså viktigt att du fyller i korrekt mejladress vid anmälan.
  2. Vi kommer sedan att skicka ut en bekräftelse och mer detaljerad information om den specifika utbildningen du anmält dig till i god tid innan utbildningsstart. Där står allt du behöver veta om tid, plats och om du behöver ha något speciellt med dig, till exempel idrottskläder. Vid digitala utbildningar skickas information och anslutningslänk till utbildningen med instruktioner senast dagen innan utbildningen.

Kostnader

Om utbildningen kostar något står det under respektive utbildning. Utbildningsmaterial ingår alltid i avgiften om inget annan anges. Kostnaden för en utbildningsinsats kommer att faktureras till din förening efter genomförd utbildning om inget annat anges. Vid frånvaro vill vi ha din avanmälan senast 24 timmar innan starttid. Om du inte avanmäler dig faktureras 100% av utbildningskostnaden.


Sidan publicerades: 21 oktober 2022

Hitta din förenings idrottskonsulent.