Ny idrottskonsulent i Härnösand "Jag vill inspirera till att se möjligheter i stället för problem"

Hon tog sitt pick och pack och flyttade till ny stad för nytt jobb. Möt Marika Jonasson, 25, som är ny idrottskonsulent i Härnösand.

Sidan uppdaterades: 9 januari 2023

Sedan oktober 2022 är Marika Jonasson anställd som idrottskonsulent med placering på kontoret på Högslätten i Härnösand. På Härnösandskontoret är de numera en trio, där återfinns hon tillsammans med RF-SISU Västernorrlands verksamhetschef Andreas Johansson samt verksamhetskoordinatorn Alireza Samadi som gästspelar någon gång i veckan.

Men det är ute hos Härnösandsföreningarna som Marika kommer vara mestadels, något hon ser mycket fram emot. Marika har ett stort idrottsintresse.

– Jag tycker verkligen om alla möjliga idrotter. Jag har hållit på med allt från ridning till golf, brottning och fotboll för egen del, men är uppvuxen med att titta på alla sorters sport.

Marika, som är från Sörfors utanför Matfors, kom i kontakt med RF-SISU Västernorrland för första gången för några år sedan genom ett arbetsmarknadsprojekt för arbetslösa ungdomar. Projektet ledde till praktik på Västernorrlands Innebandyförbund och där fick hon upp ögonen för att jobba med idrott som yrkesutövning. Det i sin tur ledde till att hon utbildade sig på det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling under tre år på Umeå Universitet. Och nu sluts cirkeln när Marika återigen tar plats hos RF-SISU, men denna gång som nyanställd idrottskonsulent.

– Det känns lite häftigt att jag fick det här jobbet. Jag sa när jag praktiserade att jag skulle komma tillbaka och jobba, säger Marika.

Det ligger mycket i det sociala

Marika vill befinna sig i en miljö där det sker utveckling, hon beskriver att hon tycker om att lära sig nya saker och i sin tur bära den kunskapen vidare till andra.

– Jag vill inspirera till att se möjligheter i stället för problem och att man som förening kan fokusera på vad som är bra och jobba med att stärka det. Jag vill att man ska se nyttan i att skapa en miljö som inte enbart utgår från det idrottsliga. Det ligger mycket i det sociala också, särskilt när det kommer till att behålla aktiva, säger Jonasson.

Marikas huvudfokus kommer vara att stötta idrottsföreningar i Härnösands kommun. Hon tvekade inte en sekund på att flytta till orten som hon utgår ifrån. Så förutom att hon håller på att göra sig hemmastadd på kontoret så håller Marika också på att bygga upp ett liv även privat.

– Jag vill gärna hålla på med någon idrott här. Boxning verkar intressant, men jag gillar inte tanken på att slå någon i ansiktet så vi får se, säger Marika med ett stort skratt.

Vi välkomnar Marika till vårt team och ser fram emot ett spännande 2023!

Vill du komma i kontakt med Marika så hittar du kontaktuppgifter här.

Sidan publicerades: 9 januari 2023