Gå med i paraden under Umepride

Passa på att tillsammans med din förening, ditt lag eller din träningsgrupp ta ställning för allas lika värde och gå med oss i prideparaden under Umepride, lördag 30 september.

Sidan uppdaterades: 18 september 2023

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI-aktiviteter visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande. Idrottsrörelsen vill vara en rörelse som välkomnar och är öppen för alla! Därför uppmanar vi nu så många idrottsföreningar som möjligt i och kring Umeå kommun att manifestera för allas rätt att vara precis så som man är. Kom och delta i Umeprides avslutande prideparad tillsammans med oss, lördag 30 september.

Visa att din förening tar ställning

Samla ert lag, er träningsgrupp, kanske hela er förening, klä er i era klubboveraller, ta med skyltar och slut upp till denna folkfest. Vi på RF-SISU Västerbotten kommer att finnas på plats och dela ut regnbågsflaggor.

Paraden äger rum lördag 30 september och startar 12.00 från Döbelns park. Paraden återkommer ca 13.00 för avslutande tal i Döbelns park. Befinn er gärna på plats från 11.30 så att vi kan organisera idrotten tillsammans under samma paroll.

Har du frågor kring deltagandet i prideparaden kontaktar du William Grenholm.

Sidan publicerades: 18 september 2023