Parasport Challenge Umeå

Den 11–14 maj arrangeras Parasport Challenge Umeå – ett av Norrlands största parasportevenemang med rörelseglädje, träningsvärk och aha-upplevelser i fokus.

Sidan uppdaterades: 28 april 2023

– Det känns otroligt kul att den här typen av evenemang arrangeras i Västerbotten och efter pandemin känns det extra välkommet med en stor händelse för parasporten, säger Sofie Gustafsson, idrottskonsulent på Parasport Västerbotten.

Parasport Challenge är ett nytt och, för norra delen av Sverige, unikt evenemang för paraidrottare. Evenemanget inleds under torsdagen med en mötesplats, anordnat av Hjälteföreningen, följt av Parasport Västerbotten och RF-SISU Västerbottens gemensamma mötesplats på fredag.

Under fredagen arrangeras även Hjälteloppet och en gemensam invigning som är öppen och gratis för alla deltagare, medföljande och besökare. Därefter följer en mängd olika tävlingar och prova-på aktiviteter på Noliaområdet under lördag och söndag. Arrangörer för evenemanget är Västerbottens Parasportförbund med stöttning av RF-SISU Västerbotten och det lokala föreningslivet.

– Vi hoppas att så många som möjligt hittar till Parasport Challenge, antingen för att besöka eller prova på någon av de många idrotter som kommer att finnas på plats under helgen, säger Josefine Ekman, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten.

Mötesplats Parasport Challenge

Syftet med mötesplatsen som arrangeras av Parasport Västerbotten och RF-SISU Västerbotten är att höja kunskapen och samtala om villkoren för paraidrottare.

– Till mötesplatsen vill vi bjuda in personer i länet som har en viktig roll i arbetet med att skapa bättre förutsättningar och ökade möjligheter för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning att utöva idrott. Under mötesplatsen finns det också möjlighet att se starten av Hjälteloppet som arrangeras av Hjälteföreningen, säger Josefine Ekman.

Vad är Parasport Challenge?
Den 11–14 maj genomförs mötesplatser, tävlingar och prova-på aktiviteter på Noliaområdet i Umeå. Parasport Challenge fungerar som ett paraply för hela helgen med en gemensam invigning för alla idrotter. Alla tävlingar och prova-på-aktiviteter arrangeras av lokala idrottsföreningar.

Läs mer om evenemanget på www.parasportchallenge.se

Frågor och kontakt

För frågor, kontakta: josefine.ekman@rfsisu.se eller sofie.gustafsson@parasport.se

Sidan publicerades: 28 april 2023