Ledarforum – med fokus på trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar

Lördagen den 22 april bjuder vi in dig som ledare inom idrotten i Västerbotten att delta på vårt ledarforum med fokus på trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar.

Sidan uppdaterades: 6 mars 2023

Idrottsrörelsen ska vara en plats där alla känner sig välkomna och trygga. En trygg miljö är en plats där alla har möjlighet att utvecklas fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt, i sin egen takt och efter sina förutsättningar.

– Vi vill ha en trygg idrott där alla känner sig välkomna. En trygg idrottsmiljö är allas ansvar. Du som ledare behöver veta hur du kan bidra till den och vad du kan göra för att barn och ungdomar ska må bra i verksamheten, säger Alexandra Nilsson, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten.

Hanna Marklund kommer att leda er genom dagen som kommer att varvas av föreläsningar och reflekterande samtal. Föreläsningarna kommer att hållas av Per-Göran Fahlström och Robert Lindberg.

Per-Göran Fahlström är idrottsforskare vid Linnéuniversitet med lång erfarenhet av ledarskap, goda utvecklingsmiljöer och talangbegrepp. Robert Lindberg är sakkunnig inom Rörelserikedom och projektleder Skolsatsningen i Västerbotten.

När: Lördag 22 april, kl. 9.00-15.00
Var: Scandic, Skellefteå
För vem: Ledare – aktivitetsledare och organisationsledare
Kostnad: 795 kronor faktureras av RF-SISU Västerbotten efter slutförd kurs. Kontakta din förening eller er RF-SISU-konsulent för finansiering av deltagaravgiften via projektstöd.
Anmälan: Anmäl dig här, senast 14 april
Utbildare: P-G Fahlström (talangbegreppet/tidig specialisering och goda utvecklingsmiljöer) och Robert Lindberg (rörelserikedom).

Övrigt: Det kommer finnas möjlighet att åka buss från Umeå. Mer information kommer närmare den 22 april.

Frågor och kontakt

För frågor, kontakta: alexandra.nilsson@rfsisu.se

Sidan publicerades: 6 mars 2023