Prova-på-månad för målgruppen 65+

"Det är aldrig för sent att börja idrotta"

Sidan uppdaterades: 18 januari 2024

Idrottsrörelsen har ett pågående förändringsarbete, Strategi 2025, med målbilden ”Idrott hela livet”. RF-SISU Värmland har möjlighet att bevilja projektstöd till idrottsföreningar som vill utveckla eller starta upp verksamhet för målgruppen 65 år och äldre – vi kallar det för Idrott 65+.

Projektstödet ska användas till särskilda insatser som ger långsiktig utveckling av idrottsverksamheten för målgruppen i föreningarna.

– Det är aldrig för sent att börja idrotta, säger Emma Gustafsson, kontaktperson inom Idrott 65+ hos RF-SISU Värmland och som tillsammans med flera Karlstadföreningar nu välkomnar till en prova-på-månad för målgruppen.

I februari månad finns det möjlighet att testa på en rad olika idrotter. Klicka här för att se program och tider. Pdf, 685 kB.

– Vi vet vad mycket det betyder för hälsan att ha ett socialt sammanhang, och kanske särskilt som äldre. Vi hoppas att det är många som vill komma och testa på och som kanske hittar ett nytt, eller tar upp ett gammalt fritidsintresse genom idrottsföreningarna, säger Emma Gustafsson.

Är din förening intresserad av att starta upp verksamhet för målgruppen 65+? Läs mer om projektstödet (2024 års ansökan öppnar inom kort) och kontakta din lokala idrottskonsulent vid eventuella frågor.


Sidan publicerades: 18 januari 2024

Kontakt

Emma Gustafsson

Idrottskonsulent och kontaktperson jämställd idrott och idrott 65+

010-476 47 14

Idrottsansvar: Baseboll och softboll, Cheerleading, Dykning, Friskis&Svettis Karlstad, Friskvården i Värmland, Gymnastik, Handboll, Karate, Konståkning, Rugby, Segling, VIS, idrottshistoriska

Ladda ner program

Dela program och inbjudan bland familj och vänner.