Folkbildning stärker klubbkänslan hos innebandyföreningen

Med hjälp av lärgrupper har Kristinehamns innebandyförening tagit fram sin värdegrund.

Sidan uppdaterades: 18 oktober 2023

När Kristinehamns innebandyförening bestämde sig för att ta fram en ny värdegrund tog de hjälp av RF-SISU Värmland och använde sig av lärgruppen som metod i arbetet.

Läs mer om lärgrupper

– Vi är ju ideella allihopa. Men att få den här erfarenheten som idrottskonsulenterna på RF-SISU kommer med, det är otroligt viktigt för oss. För då kommer vi ju mycket, mycket längre, än om vi hade gjort det här själva, säger styrelseledamot Helena Åhlin.

Lärgrupperna, där föreningens medlemmar fått samtala, utbyta erfarenheter och lära av varandra har varit nyckeln för att implementera värdegrunden på alla nivåer, menar Helena Åhlin.

– Vi har gjort olika lärgruppsupplägg så att vi kunnat inkludera de allra yngsta, men också upp till a-lagen.

Helena Larsson, spelare i föreningens seniorlag, är en av de spelare som genomgått upplägget.

– Det har varit jättelärorikt. Vi har suttit utanför träningstid, så det blir mera fokus. När vi är i hallen och det är match och det är träning, då är jag här som innebandyspelare och jag vet min uppgift och att jag vet att jag ska prestera för laget. När vi har suttit i lärgrupperna så har vi gått lite djupare på föreningens värderingar och vad värdegrunden säger och vad innebär det för mig som person och som innebandyspelare. Så det har varit väldigt, väldigt intressant och alla har fått komma till tals, säger hon.

Vill din förening veta mer om folkbildning och lärgrupper? Läs mer här och tveka inte att kontakta oss för stöttning i ert folkbildningsarbete.

 

 

Sidan publicerades: 18 oktober 2023