RF-SISU Värmland vill boosta unga ledare

Ny satsning för att stötta och utveckla unga ledare inom specialdistriktsförbunden (SDF) i Värmland.

Sidan uppdaterades: 31 januari 2023

RF-SISU Värmland tar nu ett initiativ för att utbilda och uppmuntra unga ledare inom distriktets specialdistriktsförbund (SDF).

Satsningen som går under namnet ”Framtidens SDF-ledare” innebär att RF-SISU Värmland ska utbilda 20-25 unga vuxna från minst tio SDF.

– Vi vill bidra till att skapa ett nätverk där våra deltagare kan utbyta erfarenheter och lära känna andra unga ledare i liknande roller inom andra idrotter, säger Patrik Norlin, idrottskonsulent vid RF-SISU Värmland och kontaktperson för utbildningen.

Kristin Adamsson, även hon idrottskonsulent och kontaktperson för satsningen, beskriver vidare hur utbildningen kommer att beröra en rad olika områden. Till exempel föreningskunskap, gruppdynamik, ledarskap och värdegrund.

– Det handlar om att boosta och uppmuntra unga ledare som redan i dag har ett engagemang i ett SDF, eller som SDF:et kan se som framtida förbundsledare, säger hon.

Utbildningen startar den 4 april 2023 och avslutas i maj/juni 2024. Varje SDF får anmäla två deltagare.

– Deadline för anmälan är 28 februari. Så vi hoppas verkligen att alla SDF nu tar chansen att skicka in sina förslag, säger Patrik Norlin.

Klicka här för mer info och anmälan

Sidan publicerades: 31 januari 2023

Kontakt

Kristin Adamsson

Idrottskonsulent

010-476 47 45

Idrottsansvar: Alla idrotter (Karlskoga, Degerfors) Kontaktperson: Framtidens SDF-ledare

Kontakt

Patrik Norlin

Idrottskonsulent

010-476 47 17

Idrottsansvar: Orientering Kontaktperson: LOK-stöd, IdrottOnline, Framtidens SDF-ledare

Informationsblad