Foto: Bildbyrån

Plats för utveckling - Ett utbildningsnätverk för unga idrottare

Att utbyta erfarenheter med andra och att få kunskap om olika idrottsrelaterade ämnen är viktiga pusselbitar för många elitidrottare och deras ledare. Med nätverket Plats för utveckling vill RF-SISU Uppland hitta möjligheter till erfarenhetsutbyte och utbildning för ungdomar som satsar på sin idrott.

Sidan uppdaterades: 26 september 2023

Förra hösten startade RF-SISU Uppland ett utbildningsnätverk för idrottare mellan 16-25 år som satsar på sin idrott. Nätverket kallar vi för Plats för utveckling.

Syftet med nätverket är att skapa en mötesplats och arrangera utbildningar för unga idrottsaktiva med ambition att nå långt inom sin idrott. Konceptet innebär att RF-SISU Uppland arrangerar tre utbildningar om året inom ämnen som är till hjälp vid en idrottssatsning. Sedan nätverket startades har vi arrangerat utbildningar i kost, idrottsskador och idrottspsykologi.

Vill du vara med i nätverket?

Om du vill vara med i nätverket, kontakta William Lind, william.lind@rfsisu.se eller 018-277012. Även tränare för målgruppen är välkomna att delta.

Föreläsning om träningslära

Den 18 oktober klockan 18.00-20.00 arrangerar vi en utbildning i träningslära på Arenahotellet i Uppsala. Föreläsare är Fredrik Norén, som driver Atletfirman i Uppsala och har en tidigare karriär som landslagsman i judo.

Sidan publicerades: 20 september 2023