Hallå där Cecilia Cederblad!

På Distriktsstämman den 20 mars valdes Cecilia Cederblad in som ledamot i RF-SISU Stockholms styrelse. Här får ni veta lite mer om henne.

Sidan uppdaterades: 18 april 2024

Vad lockade dig med att vara med i styrelsen?
– Idrotten har alltid varit en viktig del av mitt liv och jag ser att det är viktigt att arbeta för att driva och utveckla den framåt. RF SISU Stockholm spelar en viktig roll när det kommer till att tillgängliggöra idrotten över hela distriktet och skapa möjligheter för livslångt idrottade. Jag sökte mig till styrelsen för att få möjligheten att på en mer övergripande nivå arbeta och fokusera på hela idrottsrörelsen i Stockholmsdistriktet.

Vad kommer du att fokusera mest på?
– Det beror självklart på vilka ärenden och frågor som dyker upp på styrelsens agenda, men jag ser att anläggningsfrågan är en utmanande och kritisk fråga att driva framåt. Jag hoppas även kunna bidra med inspel, perspektiv och insikter kopplat till mitt arbete i en något mindre idrott (styrkelyft), inklusive vilka utmaningar mindre förbund och föreningar står inför. Sedan hoppas jag kunna bidra med min bakgrund inom strategi & verksamhetsutveckling när det kommer till att driva strategiska frågor.

Vad gör du privat?
– Arbetsmässigt så jobbar jag inom strategi och verksamhetsrörelsen inom bank- och betallösningar, vilket är väldigt roligt och stimulerande! Min fritid ägnar jag primärt åt egen träning & tävling (i styrkelyft & bänkpress) samt ridning. Jag är även aktiv som Förbundsdomare i Styrkelyft, leder spinning samt har en del styrelse- & projektledaruppdrag att fylla ledig tid med.

Berätta gärna kort om din egen bakgrund inom idrottsrörelsen:
– Jag har varit aktiv inom idrotten och i det ideella engagemanget sedan jag var liten. Som ung testade jag på flera olika sporter såsom tennis och gymnastik, men det var ridningen som jag verkligen fastnade för. Jag spenderade många aktiva år inom ridsporten och var även engagerad i ridklubbens ungdomssektionen under flera år. Jag tog en paus från ridningen i samband med att jag började studera, och hittade i samband med detta till Styrkelyft, där jag varit aktiv de senaste 10 åren. Inom styrkelyft har jag från starten engagerat mig både som styrelsemedlem, domare och annat projektrelaterat arbete och tycker verkligen att det är roligt att få ge tillbaka till sporten!

Sidan publicerades: 18 april 2024