Prova på-aktiviteter för 65+

Gårdagen var en gråtrist, regnig dag i Stockholmsdistriktet. Men inne i aktivitetshuset Milot i Sundbyberg flödade värmen, energin och glädjen. Drygt 150 seniorer 65+ fanns på plats för att prova på en mängd olika idrottsaktiviteter, exempelvis gåfotboll, parkour, styrketräning, linedance, kampsport, boule och gymnastik. Aktiviteterna leddes av föreningar från närområdet.

Sidan uppdaterades: 27 oktober 2023

Idrottsrörelsen gör en satsning för att välkomna fler seniorer 65+ till föreningslivet. Läs mer här.

Energin var hög bland deltagarna och många vågde sig på att prova de olika aktiviteterna. Ruby, 73 år var en av dem som börjar med att testa parkour. Måns från föreningen Street Mentality, peppade och visar deltagarna hur de kan gå balansgång, hoppa och därefter rulla från knästående över axeln ner på de mjuka mattorna. Steg för steg blev övningarna lite mer avancerade och efter en stund så hoppade Ruby, utan att tveka, på trampolinen och ner i skumgummigropen.

– Det här var jättekul! Får jag göra det igen? undrar en glädjestrålande Ruby.

Mikael Eljemyr, idrottschef i Sundbybergs stad som är en av initiativtagarna till dagen, berättar att han hoppas att det här ska bli en återkommande aktivitet. Milot är fyllt med folk på kvällar och helger och staden vill hitta aktiviteter som gör att det används även på dagtid.

Prova på-dagen anordnades av Sundbybergs stad i samarbete med oss på RF-SISU Stockholm.

Är er idrottsförening intresserade av att starta verksamhet för 65+, då kan ni kontakta er idrottskonsulent hos oss på RF-SISU Stockholm. Kontaktuppgifter finns här.

Sidan publicerades: 27 oktober 2023