”Ren vinnare” är lika viktigt för parasportföreningar!

I förra veckan genomförde vi på RF-SISU Stockholm en föreläsning tillsammans med Antidoping Sverige för föreningen IFAH Parasport.

Sidan uppdaterades: 6 september 2023

Föreläsningen handlade om antidoping och därefter fick deltagarna en introduktion i materialet ”Ren vinnare”. Antidoping Sverige höll i föreläsningen och introduktionen och konsulenter från oss på RF-SISU Stockholm fanns på plats för att stödja deltagarna utifrån deras behov av tillgänglighet.

Arbetet är en del av IFAH Parasports satsning på att jobba med antidopingfrågorna för att säkerställa att medlemmarna har en bra grundkunskap. Under hösten går arbetet vidare till nästa fas där medlemmarna ska diplomeras i materialet ”Ren vinnare”.

Så här säger Lars Jonsson, sakkunnig i antidoping hos oss på RF SISU Stockholm;
– Oavsett om man är idrottare med eller utan funktionsnedsättning har var och en ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att arbeta med materialet ”Ren vinnare”, som är en e-utbildning, tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. ”Ren vinnare” tar upp det mest grundläggande inom antidoping. Utbildningen tar ca 30 min att genomföra och riktar sig särskilt till idrottsutövare, men också till tränare/ledare. Det var första gången jag föreläste för den här målgruppen och det var både roligt och inspirerande. Åhörarna var lyhörda och ställde många bra och intressanta frågor, vilket tyder på stort engagemang. Stort tack till IFAH Parasport för mycket bra planering och utförande!

Vill du veta mer om hur din förening kan arbeta med Antidoping? Läs mer här.

Sidan publicerades: 4 september 2023