Idrottens dag 30 sept

Sidan uppdaterades: 19 september 2023

Den 30 september arrangeras Idrottens dag i Stadsparken i Eskilstuna. En dag där familjer möter idrotten. En dag där vi tillsammans visar upp stadens utbud av idrott. Arrangemanget är ett samarbete mellan oss, Position Eskilstuna och Rekarnegymnasiet.

Idrottens dag

Stadsparken blir idrottsarena

Hela stadsparken kommer fyllas med idrott och i dagsläget är det 24 olika idrottsföreningar som deltar och du kan se vilka de är under rubriken "Idrotter i parken". Det här blir årets största prova på-dag där alla är välkomma att prova och prata idrott. Här finns verkligen något för alla.

Svenska Olympiska Kommitéen kommer

Nästa sommar kommer hela Eskilstuna bli ett enda stort träningsläger för de olympier som ska vidare till OS i Paris. Inför PreCampen så kommer Svenska Olympiska Kommitéen att arrangera Olympiadagarna i Stadsparken under månadsskiftet maj och juni 2024. Inför det kommer Svenska Olympiska kommitéen att delta på Idrottens dag och göra reklan för vad som kommer nästa sommar. Olympier på plats utlovas!!

Idrottens dag är gratis

Det kostar inget att besöka Idrottens dag, utan du kommer som du är och upptäcker stadens utbud av idrott. Vi hoppas att du hittar din idrott som du vill utöva under lång tid framöver.

För idrottsföreningar

Vill din idrottsförening vara med?

I formuläret nedan anmäler du din förening att delta på Idrottens dag i Stadsparken. Ni arrangerar en prova-på-aktivitet som är typisk för er idrott. I anmälan anger ni hur stor yta ni önskar, ev el, underlag och vilken typ av aktivitet ni planerar att genomföra.Ange önskad yta ex 10x5 meter
Välj underlag här
Välj underlag här
Vi behöver el! * (obligatorisk)
Vi behöver el!


Sidan publicerades: 8 maj 2023

Kontakt

Micael Peterson

Samordnare Idrottsklivet, Rörelsesatsningen i skolan, Inkluderingssamordnare, Fritidsbanken

010-476 42 64

Idrotter i Parken

Här kan du se vilka idrotter du kan prova på i Stadsparken 30 sept!

- Fotboll
- Handboll (hand the ball)
- Rugby
- Mountainbike
- Flyg, segelflyg, simulator, radiostyrda
- Konståkning
- Fäktning
- Boxning
- Tennis
- Discgolf
- Judo
- Bordtennis
- Käpphäst
- Gymnastik (airfloor)
- Gympa
- Rullstolsbana
- Utförsåkning
- Simning
- Wakeboard
- KickBike
- Dykning
- Innebandy
- Ishockey
- Boule
- Fritidsbanken
- Volleyboll