Idrottens dag

Sidan uppdaterades: 11 april 2024

Den 27 september är en dag då hela Europa sätter fler barn i rörelse. Riksidrottsförbundet anordnar Idrottens dag i skolor över hela Sverige och det är en del av EU-satsningen European Week of Sport som genomförs i hela Europa.

Liksom tidigare år har vi ett ökat fokus på de minst aktiva barnen. Idrottens dag ska inspirera till rörelse och lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför vill vi att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet.

Tillsammans står vi upp för alla barns rätt till idrott och hälsa!

be aktive

Idrottens dag i distriktet

Den 27 september uppmuntrar vi skolor i distriktet att delta. Detta är en manifestation där barnens rättigheter sätts i fokus. Skolor över hela länet kommer att arrangera sina Idrottens dag och föreningslivet kommer att delta. Det är en kul möjlighet att tillsammans med skolor över hela Europa visa att ni uppmuntrar till lek, rörelse och idrott samt alla positiva effekter det för med sig på både skolresultat och hälsa.

Att hitta glädjen till rörelse

Många barn rör sig för lite idag och tanken med Idrottens dag är att barnen ska hitta glädjen med att röra på sig. Oavsett om det handlar om fotboll, basket eller att promenera i skogen så ska varje varje elev erbjudas 120 minuters röresle under den här dagen. Varje barn ska hitta sitt sätt att vilja röra på sig och att rörelsen blir en postiv och glädefylld upplevlese. Målet är att barnen ska hitta glädjen med att röra på sig och vilja fortsätta att röra på sig.

Vill din skola vara med?

Klicka på länken och anmäl er skola där. Vi på RF-SISU Sörmland hjälper till med planering av dagen, kontakta Daniel Eriksson.

 

Sidan publicerades: 10 oktober 2022