Välkommen Silje, ny idrottskonsulent i Norra zonen

Silje Kotte är ny idrottskonsulent i norra zonen; Eskilstuna, Mariefred, Strängnäs och Åker Styckebruk. På RF-SISU kommer hon utöver kontakt med idrottsföreningar, ha ett särskilt ansvar för idrottslig närvaro i idrottssvaga områden i Eskilstuna. Den satsning som benämns som Idrottsklivet

Sidan uppdaterades: 7 september 2023

Silje är född och uppvuxen i Eskilstuna och har nu flyttat tillbaka hem efter att ha bott de senaste åren i Umeå.
- Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har spenderat otaliga timmar på idrottsanläggningar i Eskilstuna genom åren. Under uppväxten testade jag på allt från basket till konståkning men det blev till slut hästar och fotboll jag fastnade för.

För snart fem år sedan flyttade Silje 70 mil norrut för att läsa Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning Strategiskt ledarskap och utveckling på Umeå Universitet. Senaste året har hon jobbat som idrottskonsulent på Gimonäs Umeå IF som är en stor fleridrottsförening i Umeå.

På frågan varför Silje nu sökt sig till RF-SISU Sörmland berättar hon att för den som har studerat idrottssveriges organisation på universitet har RF-SISU alltid varit en intressant potentiell arbetsgivare.
- När mitt vikariat på GUIF i Umeå närmade sig sitt slut var det dags för mig att leta efter något nytt och just då dök den här tjänsten upp. Extra roligt att det var hemma i Eskilstuna!

Silje fann tjänsten särskilt lockande då den innebar ansvar för idrottssvaga områden.
- För många, mig själv inkluderat, har idrotten varit en självklar del i uppväxten. Idrotten ger oss vänner för livet, en gemenskap och ett sammanhang. Samtidigt som vi lär oss väldigt mycket och är fysiskt aktiva. Det jag ser fram emot mest med den här tjänsten är att göra idrott till en självklar möjlig fritidsaktivitet för fler barn och ungdomar i Eskilstuna.

Hjärtligt välkommen till Eskilstuna och RF-SISU Sörmland, vi önskar dig lycka till i dina uppdrag.

Vill du veta mer om Idrottsklivet och det arbeta som utförs, läs mer här

Sidan publicerades: 7 september 2023