Fortsättningsutbildning för tränare

Sidan uppdaterades: 6 december 2023

Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare.

Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap. Utveckla arbetssätt för att stärka ledarskapet för att möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga. Dessutom får du ökad kunskap kring hur du lägger upp en långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning. Tanken är att du efter denna utbildning ska kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid.

Målgrupp

Tränare för barn, unga och vuxna som genomgått grundutbildning för
tränare eller annan likvärdig grundläggande tränarutbildning. Du får gå
utbildningen från det år du fyller 16.

Tidsåtgång

Totalt 32–35 utbildningstimmar à 45 minuter varav 15–18 av dem
genomförs som egna studier på webb, i det digitala klassrummet och på hemmaplan.

Kostnad

2500 kronor/person.

Genomförande

Utbildningen består av egna studier med stöd av en utbildningswebb, hemarbeten och fysiska träffar. Eventuellt datumsatta utbildningstillfällen hittar du i vår sökfunktion på webbplatsen.

Om du vill boka utbildningen kontaktar du din förenings idrottskonsulent eller så lämnar du ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Sidan publicerades: 1 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.