Styrelsen på träningsläger

Sidan uppdaterades: 6 december 2023

Inte bara spelare behöver träning för att kunna prestera. Även styrelsemedlemmar behöver övning för att arbetet ska flyta på. Styrelsen på träningsläger är en utbildningshelg för styrelser där ni under en fredag och lördag får chansen att under trevliga och inspirerande former träffas och arbeta med just er förenings behov.

Till ert stöd finns våra idrottskonsulenter som håller i er föreningsprocess och hjälper er ta ett stort kliv framåt i ert arbete och framtidsfrågor. Ni får delta i föreläsningar, workshops och erfarenhetsutbyten med andra styrelser varvat med eget arbete i en utvecklande miljö. Målet är att ni ska lära er hur man kan effektivisera föreningens styrelsearbete, stärka föreningsdemokratin och få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten.

Mål och syfte

Effektivisera föreningens styrelsearbete, stärka föreningsdemokratin och få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten.

Upplägg

Fredag

Från 15.00 Incheckning

16.30 Hej och välkommen
Smörgås & kaffe/te

17.00 Pass 1 Introduktion
Presentation

Syftet med ”Styrelsen på träningsläger”

Utvecklingsarbete i förening

17.45 Pass 2 Föreningsledning - Skapa en fungerande och hållbar organisation

I en fungerande och hållbar organisation är det av vikt att det finns ett ledarskap där ni tillsammans leder organisationen och dess verksamhet framåt och låter arbetet genomsyras av den idé och de värderingar som ni tillsammans pekat ut.

En framgångsrik idrottsutveckling är en trygg och inkluderande idrottsmiljö där alla kan känna sig välkomna, delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Under detta pass vill vi starta er tankeprocessen kopplat till det arbete ni ska genomföra under lördagen. Vi kommer bland annat beröra normmedveten idrott samt reflektera kring arbetssätt för föreningsledningen för att skapa en fungerande och hållbar organisation.

19.00 Egentid

20.00 Middag (lättöl och bordsvatten ingår)
Önskas annan dryck sker inköp i baren.

Lördag

Från 07.00 Frukost

8.30 Gemensam inledning

9.00 Eget arbete

10.00 Fika

12.00 Lunch

13.00 Eget arbete fortsätter

Hur tar ni det vidare på hemmaplan?

14.30 Fika och gemensam avslutningen
Utvärdering

15.30 Hemfärd

Målgrupp

Styrelser, valberedningar, ledare och anställda inom idrotten.

Tidsåtgång

1 dygn, fredag eftermiddag–lördag eftermiddag.

Kostnad

2200 kr/person. Möjlighet finns att söka projektstöd för denna utbildning. Maximalt 75% av deltagaravgiften. Kontakta din idrottskonsulent för att få mer information om hur din förening ska gå tillväga.

Genomförande

Eventuellt datumsatta utbildningstillfällen hittar du i vår sökfunktion på webbplatsen. Om du vill boka utbildningen kontaktar du din förenings idrottskonsulent eller så lämnar du ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Sidan publicerades: 2 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.