Digital Drop In-support

Sidan uppdaterades: 20 februari 2023

Träffa RF-SISU Sörmland digitalt och få hjälp med frågor som rör IdrottOnline.

Vi erbjuder föreningar i vårt distrikt möjligheten till support inom IdrottOnline i form av digitala Drop In-tillfällen där föreningen får direkt hjälp med administrativa frågor kring systemet, detta med stöd av RF-SISU Sörmlands sakkunniga. Tillfällena genomförs via det digitala mötesverktyget Microsoft Teams och du ansluter enkelt via din webbläsare. Du behöver inte ha programmet installerat i din dator.

Under Drop In-tillfällena får ni hjälp med er förenings specifika behov, det kan till exempel handla om frågor kring medlemsregister, LOK-stöd eller närvaroregistrering. Drop In-tillfällena är kostnadsfria och du kan logga in den tid som passar dig under de angivna support-tillfällena. När du väljer att ansluta hamnar du i lobbyn där du får vänta på din tur att bli insläppt.

Så här gör du för att ansluta till ett Drop In-Support tillfälle

Stationär/bärbar dator

Jag har inte Teams: Klicka på anslutningslänken, klicka på att ”ansluta via webbläsare” När du är uppkopplad mot Teams, klicka på ”Anslut”. Du är nu uppkopplad till Drop In-supporten och hamnar i lobbyn där du får vänta på din tur att bli insläppt.

Jag har appen installerad: Starta appen innan du klickar på länken för det Drop in-tillfälle du vill ansluta till. Då kommer du automatiskt till Drop In-supporten och hamnar i lobbyn där du får vänta på din tur att bli insläppt. Om du ändå tvingas välja, välj att starta mötet i appen. Inte webbläsaren.

Mobil enhet/surfplatta

Appen installerad: Starta appen om den är installerad, klicka på möteslänken och välj att ansluta. Du är nu uppkopplad till Drop In-supporten och hamnar i lobbyn där du får vänta på din tur att bli insläppt.

Appen är inte installerad: Har du inte appen, ladda ner den från App store eller Google play i god tid innan tillfället och installera den. Klicka sedan på möteslänken och anslut. Det går inte att ansluta via webbläsare på mobil enhet.

Drop In-support tillfällen våren 2023

Tillfällen

Sidan publicerades: 2 november 2022