Att vara idrottsförälder

Sidan uppdaterades: 6 december 2023

Du som förälder är oerhört viktig både för ditt idrottande barn, och även för din förening. Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn och ungdomar, men nästan hälften tycker att andra föräldrar gör det. Hur kommer det sig? Din inställning och attityd avgör till stor del om ditt barn ska tycka det är kul med idrott nu och senare i livet.

Idrottsföräldrar är beundransvärda, och deras insatser är ovärderliga för det svenska föreningslivet. Genom vår föräldrautbildning "Stöttande idrottsförälder" får du veta mer om hur du kan hjälpa ditt barn att idrotta på sina egna villkor och utbildas i den takt det själv vill och behöver. Utbildningen syftar till att inspirera och att få dig som idrottsförälder att fundera över hur dina beteenden påverkar och hur du stöttar ditt barn genom idrotten på bästa sätt.

Mål och syfte

Att få dig som idrottsförälder att fundera över hur dina och andras beteenden påverkar och hur du stöttar ditt barn genom idrotten på bästa sätt.

En del av innehållet

  • Grundläggande föreningskunskap
  • Ledarrollen i en förening
  • Ideellt engagerad – vad innebär det?
  • Inspiration runt rollen som idrottsförälder
  • Hur negativ press kan omvandlas till positivt stöd
  • Att stärka barns självförtroende och självkänsla
  • Värdefullt samarbete med föreningen

Målgrupp

Föräldrar och vårdnadshavare med idrottande barn och ungdomar.

Tidsåtgång

Varierar beroende på upplägg.

Genomförande

Denna utbildning genomförs bäst antingen som en föreläsning eller som en lärgrupp med flera planerade träffar. Eventuellt datumsatta utbildningstillfällen hittar du i vår sökfunktion på webbplatsen.

Vill du beställa utbildningen till din förening kontaktar du din förenings idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning. Det går också bra att lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Sidan publicerades: 2 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.