Andra finansieringsmöjligheter och bidrag

Sidan uppdaterades: 16 juni 2023

Utöver RF-SISU Sörmlands och Riksidrottsförbundets ekonomiska stöd och bidrag finns många andra finansieringsmöjligheter och bidrag att söka för idrottsföreningar i distriktet. Nedan följer några exempel.

Elstöd för föreningar

Mellan 30 maj och 25 september 2023 kan föreningar i el-område 3 och 4 söka elstöd. Ni söker stödet hos Skatteverket via e-tjänsten på ”mina sidor”. Er ansökan kräver ett förberedande arbete. Här hittar ni information om vad som är viktigt att tänka på innan ni söker elstöd. Läs mer om hur du söker här


Allmänna Arvsfonden

Allmänna Arvsfonde beviljar stöd till förnyelse och utveckling av idrottsverksamhet för barn, ungdomar och funktionshindrade.

På Arvsfondens hemsida kan du läsa mer om stödet.

EU-stöd och Leader

Det finns många program och fonder inom EU som ger idrotten i Södermanland bra förutsättningar till att finansiera nya, och oprövade utvecklingsprojekt. Här kan du utveckla din förening eller medarbetare med stöd från EU.

 • Svenska ESF-rådet Östra Mellansverige
  Uppsala, Södermanlands, Östergötlands,
  Örebro, Västmanlands Län
 • Gränslandet
  Norra delarna av Norrköpings kommun, Finspång, norra delarna av Örebro, östra delarna av Kumla samt östra delarna av Hallsberg kommun.
 • Kustlinjen
  Nyköping, Oxelösund och Trosa kommun
 • Inlandet
  Eskilstuna, Flen, Gnesta, Kungsör, Nykvarn och Strängnäs kommun

Kommunala bidrag

Kommunerna erbjuder ofta idrottsföreningar stöd i olika former. Till exempel aktivitetsstöd, hyresfria lokaler samt olika bidrag som hyresbidrag, driftsbidrag, ledarutbildningsbidrag med mera. Kontakta din kommun i distriktet för mer information.

Stöd till lokal ungdomsverksamhet

Ungdomsstyrelsens bidrag fördelas på uppdrag av regeringen. Det är regeringen som formulerar syftet med bidragen. De fördelar bidrag så att andra kan genomföra bra verksamhet.

Här kan du läsa mer om bidraget.

Sidan publicerades: 21 oktober 2022