Barn och vuxna rör på sig på en friidrottsbana. 

Idrottsevenemang

Sidan uppdaterades: 2 januari 2023

RF-SISU Småland stöttar föreningar och förbund som vill utveckla eller skapa nya evenemang. Ta hjälp från oss genom utbildningar, studiematerial och metoder. Vårt arbete utgår alltid från föreningens behov.

Ett väl genomfört evenemang ger föreningen lyskraft, både för den egna organisationen, medlemmarna och klubbens varumärke. Allt oftare ser även kommuner och det lokala näringslivet värdet av att bygga hållbara idrottsevenemang, inte minst om det är evenemang som återkommer år efter år.

Det ökade intresset för evenemang gör även att det krävs mer och mer av föreningen för att lyckas. Då finns vi som stöd och hjälper er från start till mål med allt från organisation och roller till utvärdering efteråt.

Så jobbar vi med idrottsevenemang

RF-SISU Småland arbetar tillsammans med föreningar genom utbildning, processer och föreläsningar. Våra idrottskonsulenter kan alltid föreläsa om evenemang, men vi kan också hjälpa er att hitta externa föreläsare. Kontakta din kommuns idrottskonsulent för vidare diskussion.

Volontärens värdskap

Alla idrottsevenemang har ett behov av volontärer. Utbildningsmaterialet ”Volontärens värdskap - hjärtat i evenemanget” ger dig stöd i ditt volontärskap. Materialet tar upp viktiga perspektiv såsom bemötande, säkerhet och förhållningssätt.

Här kan du läsa mer om "Volontärens värdskap"

Idrottsevenemang – handledning från start till mål

Vad är viktigt att tänka på när du vill arrangera ett idrottsevenemang?

Materialet "Idrottsevenemang - handledning från start till mål" vänder sig i första hand till dig som är med och arrangerar ett idrottsevenemang på lokal nivå.

Läs mer på webbplatsen för Idrottsevenemang – handledning från start till mål

Vid frågor kring evenemangsutveckling och material, kontakta din idrottskonsulent, så hjälper vi er.

Sidan publicerades: 17 oktober 2022

Kontakt

Per Edén

Verksamhetschef – Jönköpings län

036-34 54 39

Ansvarsområde: anläggning, idrott 65+, jämställdhet, inkludering

Utbildningsmaterial

Vad är viktigt att tänka på när du vill arrangera ett idrottsevenemang?