Sök stipendier

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

RF-SISU Småland administrerar några stipendier till idrottsledare och/eller aktiva. Här finns information om vilka grupper de olika stipendierna riktar sig till och hur du ansöker.

Stipendier att söka

Länsförsäkringar Jönköpings juniorstipendier

Länsförsäkringar Jönköping delar årligen ut stipendier till Jönköpings läns mest lovande idrottsjuniorer. Som meriter räknas inte enbart tävlingsresultat, utan också träningsvillighet, kämparglädje, kamratskap och lojalitet. Kontakta annika.trolander@rfsisu.se för mer information.

Årets komet

Årets komet i Småland är ett stipendium som delas ut i ett samarbete mellan RF-SISU Småland och Swedbank. Priset går till en idrottare eller ett lag i Småland som har utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor. Kontakta annika.trolander@rfsisu.se för mer information.

Stipendiefond för stöd till tennisutveckling i Småland

Syftet med stipendiet är stödja och stimulera utveckling av barn- och ungdomstennis (t o m 18 år) i Småland. Stipendiet ska kunna delas ut till såväl enskilda utövare som ideella föreningar, och delas ut under fem år (2022-2026). Ansökan ska lämnas senast 31 maj.

Mer information om stipendiet Pdf, 140 kB.

Ansökningsblankett Pdf, 163 kB.

Parasportsstipendium i Kalmar län

Här kan man nominera kandidater till Stipendiefonden för stöd till parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. Priset går till såväl enskilda utövare som ideella föreningar i Kalmar län som har utmärkt sig särskilt under året eller som har visioner för framtiden. Stipendiet är på 15 000 kr. Sista dag för att nominera kandidater sker i december varje år. Vid frågor kontakta Johanna Svensk på RF-SISU Småland, johanna.svensk@rfsisu.se

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar ut ett stipendium på 50 000 kronor per stipendiat en gång per termin (25 000 kronor/termin) till 75 aktiva.

Här kan du läsa mer om Elitidrottsstipendiet på Riksidrottsförbundet hemsida.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Kontakt

Annika Trolander

Administratör

036-34 54 11

Ansvarsområde: folkbildningsadministration, ekonomi, anläggning, inkludering, idrott 65+