Parasportstipendium tilldelas Mattias Edman

Stipendiefonden syftar till att stödja Parasportverksamheten i Kalmar län och finansieras genom en gåva bestående av ett stipedium från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2023 års stipendiat är Mattias Edman som är ledare för Parasport i Kalmar.

Sidan uppdaterades: 3 april 2024

Stipendiet delas ut i samarbete med Parasport Småland och tilldelas både individuella utövare och ideella föreningar i Kalmar län, som antigen har utmärkt sig under året eller har visioner för framtiden. Stipendiet, värt 15 000 kronor, delas ut årligen mellan 2021 - 2030 för att främja och stimulera tillväxten av parasportsverksamheten.

2023 års stipendiat är Mattias Edman, en fantastisk ledare för Parasport i Kalmar. Mattias arbetar intensivt med att engagera nya idrottsföreningar och främja samarbetet för att utöka aktivitetsutbudet för barn och unga med funktionsnedsättning. Han har på ett exemplariskt sätt lyckats engagera många barn och ungdomar med funktionsnedsättningar i olika idrottsaktiviteter. Mattias möter varje individ där de är, tar sig den tid som krävs och skapar en känsla av inkludering och delaktighet. Han finns där för alla, oavsett behov, och hans engagemang och uthållighet gör stor skillnad vad gäller tillgängligheten för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Johanna Svensk, idrottskonsulent på RF-SISU Småland delade under onsdagen den 3 april ut stipendiet i Kalmar Sportcenter.

Stort grattis Mattias!

Sidan publicerades: 3 april 2024