Ölands idrottsdag 13 juli 2024

Ölands Idrottsdag 2024 – 13 juli

Mitt i den underbara, öländska sommaren är det åter dags för Ölands Idrottsdag – en dag med fokus på idrott för barn och unga. Tillsammans skapar vi en härlig dag på fina Borgholms IP!

Sidan uppdaterades: 12 juli 2024

2024-07-12

Inställt!

På grund av befarat oväder ställs Ölands Idrottsdag 2024 in. Vi beklagar, men vädret kan vi inte råda över. Säkerheten för aktiva och ledare kommer alltid först.

Ölands Idrottsdag är ett tillfälle för barn och unga att prova på olika idrotter. Idrottsaktiviteterna har karaktären av ”prova-på”. Varken förkunskaper eller speciell utrustning krävs av deltagarna. Och det kostar inget att vara med! Lokala idrottsföreningar på Öland och specialidrottsförbund medverkar med ledare och material.

Nog blev det succé förra sommaren! Uppskattningsvis 2 500 barn, unga, och en del vuxna, testade på 15 olika idrotter på idylliska Borgholms IP. Extra långa köer blev det vid klätterväggen, men även cheerleading, kampsport, springskytte, tennis, basket… Ja, vid alla idrotter var det gott om nyfikna barn och ungdomar som kanske hittade till idrotten för första gången.

I år – givetvis i anslutning till de traditionella Victoriadagarna – genomförs Ölands Idrottsdag den 13 juli.

RF-SISU Småland, Riksidrottsförbundet och Victoriadagarna arrangerar.

Välkommen till en somrig idrottsdag!

Plats:

Borgholms IP

Datum:

lördag 13 juli 2024

Starttid:

Kl. 11.00

Sluttid:

Kl. 16.00

Sidan publicerades: 5 mars 2024

Kontakt

Therese Möllevi

Idrottskonsulent

036-34 54 43

Ansvarsområde: Idrottsföreningar i Borgholms kommun.

Idrotter 2024

Följande idrotter finns med på Ölands Idrottsdag 2024:

Basket, boule, bågskytte, fotboll, fäktning, frisbee, gymnastik, handboll, innebandy, kampsport, parasport, pickleball, rullskidor, styrkelyft, tennis – och en hinderbana.

Mer om Victoriadagarna

Logotyp: Victoriadagarna

Under Victoriadagarna förvandlas Öland till en mötesplats som vill inspirera till fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil.