Den viktiga återhämtningen för din prestation

Vilken roll spelar återhämtningen för en elitidrottarens prestation och hur viktig är återhämtningen som motionär? Välkommen på ett spännande seminiarum och lyssna på vad forskare, tränare och elitidrottare själva säger.

Sidan uppdaterades: 16 januari 2024

En nyhet inför årets Örebro Idrottsgala är ett eftermiddagsseminarium med föreläsning och paneldebatt om fysisk och mental återhämtning. Du får möta forskarna Henrik Gustavsson och Diego Montiel Rojas som ger sina bilder av aktuell forskning inom mental respektive fysisk återhämtning. Henrik Gustafsson är professor i idrottsvetenskap som kombinerar forskning inom mental återhämtning och prestationspsykologi med praktiskt arbete inom elitidrotten. Diego Montiel Rojas är lektor i idrottsvetenskap, forskare inom strategier för fysisk återhämtning inom elitidrotten, samt undervisar inom träningsplanering i Tränarprogrammet vid Örebro universitet.

Spännande samtal med före detta elitidrottare

Vi får också ta del av spännande samtal om hur det ser ut inom idrotten. Vi möter mentale coachen Malin Lake, idrottstränare och coach med fokus på de mentala aspekterna av idrott och livet, samt fystränaren Mattias Mattsson som sedan 2011 arbetar med Örebro hockeys A-lag och ett par ungdomslag. Deltar gör även de erfarna elitidrottarna Marie Hammarström och Jonna Adlerteg. Marie Hammarström är tidigare elitfotbollsspelare som deltagit i 43 landskamper och Jonna Adlerteg är före detta elitgymnast med erfarenhet från EM, VM och OS. Seminariet hålls på Conventum och pågår mellan 15:00-17.30. Vi inleder med fika! Anmäl dig här.

Sidan publicerades: 16 januari 2024